MINUTE/ZI, DUPĂ MASĂ
Hrănește zilnic mintea copilului tău cu 15 minute de lectură sănătoasă!
Cele mai frumoase momente sunt mesele în familie, dar la fel de speciale pot fi și clipele de lectură împărtășite cu cei dragi.
Cititul împreună cu cei mici nu este ceva ce doar părinții pot face. Fiecare membru al familiei poate contribui la hrănirea minții copiilor.
Beneficiile cititului la vârste fragede
Dezvoltarea abilităților de comunicare
Dezvoltarea emoțională și socială
Dezvoltarea cognitivă
Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului unui copil.
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să nu-i dai copilului tău de mâncare o zi întreagă?
La fel de vitală ca hrana pentru trup este lectura pentru mintea unui copil. Fiecare zi fără acces la cărți este o zi în care imaginația, curiozitatea și potențialul său nu sunt hrănite.
SUSȚINE
Trimite CARTE prin SMS la 8844 și donează 2€/lună pentru prima carte a unui copil.
Hai să ne asigurăm că niciun copil nu rămâne înfometat de cunoaștere!
Poți alege să contribui o singură dată, în locul unei donații recurente prin SMS.
Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.
Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.
copii ascultă zilnic povești
cărți
sesiuni de formare
De 20 de ani, dezvoltăm programe educaționale prin care oferim profesorilor ocazia să participe la sesiuni de formare centrate pe literație. Dăruim cărți ilustrate și resurse valoroase pentru crearea unor obiceiuri de lectură începând cu primii ani de viață.
MINUTE/ZI, DUPĂ MASĂ
Minutele de lectură sunt printre acele momente care pot crea o legătură puternică între copil și membrii familiei care-i citesc. Dar cum faci ca lectura să nu devină o activitate monotonă, ci una pe care cel mic să o aștepte cu sufletul la gură?
Cum citim copiilor?
Citește-i cu entuziasm, bucurie și căldură
Creează o atmosferă plăcută și caldă, astfel încât copilul să asocieze cărțile cu sentimente pozitive și momente plăcute.
Alege cărți cu personaje interesante
Personajele captivante îi vor stârni copilului interesul. Nu ezita să interpretezi diferite voci pentru a-i menține atenția.
Implică-l pe cel mic
Încurajează micuțul să imite sunete, să recunoască imagini și să învețe cuvinte noi. Pune-i întrebări despre poveste și lasă-l să-și folosească imaginația.
Repetă, repetă, repetă
Nu-ți fie teamă să citești aceeași poveste de mai multe ori - repetarea susține învățarea.
Nu vă lăsați distrași
Evită distragerile de orice fel și închide televizorul, tableta sau telefonul. Concentrează-te pe citit și interacțiunea cu cel mic.
Newsletter
săptămânal
rețete literare
Conținutul bogat în vitamine, care te ajută să hrănești zilnic mintea copilului.
În fiecare săptămână deschidem un nou capitol plin de „rețete” literare delicioase ca un pepene roșu, gândite pentru a dezvolta cât mai sănătos mintea și imaginația celui mic.
Ce spui, ni te alături?
Abonează-te la newsletterul nostru săptămânal !
PARTENER PRINCIPAL
Implicarea face diferența.
Poveștile merg mai departe cu sprijinul partenerului nostru principal, care știe că o carte pusă în mâna unui copil îi deschide acestuia o lume plină de posibilități.
Împreună, cu fiecare acțiune, putem face lumea un loc mai bun.
ambasadori
Testimoniale
Am luat la pas toată țara și am format o echipă cu mii de profesori, directori de unități de învățământ, inspectori, bibliotecari, asistenți sociali, mediatori școlari, și, mai ales, cu părinți care-și doresc să le ofere copiilor șansa unui viitor educat, de multe ori o șansă pe care ei înșiși nu au avut-o. Ei sunt ambasadorii noștri și cei care duc cărțile mai departe.
Prin cărți, copiii trăiesc emoțiile. Se sperie de balauri atunci când îi descoperă prin fereastră și o închid repede, se bucură când văd „macaroane” și nu știu ce să creadă când ajung la pozele cu bebeluși – câteodată „bebelușii plâng” și nu sunt simpatici. Copiii cresc și alte punguțe sosesc în casele familiilor sărace, pentru frații mai mici. Le-am inspirat familiilor dorința de a păstra cărțile de la generație la generație și așa au apărut în gospodăriile din comunitate „căsuțele cu cărți”.
Aurelia Iliuță, educatoare la Grădinița Drăgești Pământeni, județul Dâmbovița
Cunoșteam familiile, cu copiii uneia făceam teme în vacanța de vară, dar să intru în casa lor și să văd reacțiile pe care le aveau la o carte a fost foarte emoționant. Cel mai emoționant moment a fost când mămica mi-a spus că au primit de toate, însă nimeni nu le-a dăruit cărți.
Andreia Telcean, studentă la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar
Pentru unii dintre copiii la care am ajuns cu „Punguța cu două cărți" a fost prima dată când au văzut o carte. Au explorat-o întâi ca obiect, ca jucărie, iar mai apoi am citit-o. Am rămas puternic impresionată de felul în care fiecare copil ia contact cu cartea. Se creează o dimensiune magică, pe care toți copiii ar trebui să o experimenteze acasă, în familie.
ALEXANDRINA TOADER