Raiffeisen Bank și OvidiuRO continuă pentru al treilea an consecutiv proiectul național România de Poveste

/

Raiffeisen Bank și OvidiuRO continuă pentru al treilea an consecutiv proiectul național România de Poveste

/

Asociația OvidiuRO și Raiffeisen Bank România anunță continuarea proiectului de educație pentru sustenabilitate România de Poveste pentru al treilea an consecutiv. Proiectul își propune să cultive și să dezvolte în inimile copiilor, profesorilor și părinților, dragostea pentru natură, atenția pentru mediu, curiozitatea și grija pentru tot ceea ce îi înconjoară, inspirându-i să realizeze o schimbare pozitivă pentru mediul natural în care trăiesc.

În primii doi ani ai proiectului, aproximativ 10.000 de profesori și 25.000 de copii au beneficiat de resursele și experiențele oferite de România de Poveste, respectiv:

  • 33 de sesiuni online de formare profesională susținute de specialiști în domeniul biodiversității și al protecției mediului;
  • 2.000 de pachete cu resurse educaționale (ex.: lupe, magneți, seturi unifix, pipete etc.);
  • 8.000 de cărți de ficțiune și non-ficțiune;
  • 35.000 de hărți ale României special concepute pentru copii.

Lansarea noului an de proiect a avut loc online, cu participarea a peste 2.000 de profesori pentru învățământul preșcolar și primar. Înregistrarea poate fi vizionată AICI.

Suntem onorați de încrederea partenerilor noștri de la Raiffeisen Bank România. Doar datorită acestor parteneriate pe termen lung putem aduce schimbări reale acolo unde există cea mai mare nevoie, în zona rurală a României. Adevăratele schimbări de mentalitate necesită timp și efort. Este nevoie de empatie, perseverență, implicare la toate nivelurile și, mai presus de toate, de încurajarea gândirii critice. Abordarea educațională ce combină știința, tehnologia, ingineria, artele și matematica (STEAM) pentru a promova învățarea holistică și creativă are ca prim beneficiu chiar dezvoltarea gândirii critice. Mulțumim partenerilor de la Raiffeisen Bank România pentru că ne sunt alături de peste 15 ani și că reușim împreună să contribuim la dezvoltarea unei societăți sustenabile și echitabile.
MARIA GHEORGHIU,
COFONDATOAREA ASOCIAȚIEI OVIDIURO.
Suntem dedicați misiunii pentru un viitor sustenabil, așa că atenuarea schimbărilor climatice si reducerea impactului negativ asupra mediului sunt subiecte de interes și pentru noi, ca facilitatori ai tranziției către o economie verde. Ne bucurăm să fim alături de OvidiuRO în programul pentru dezvoltarea competențelor pentru viitor și în formarea unor generații care iau decizii conștiente și care contribuie la protejarea resurselor naturale.
Laura Mihăilă,
Director de Comunicare, Marketing și CX, Raiffeisen Bank România.

Pe lângă ecologie și sustenabilitate, proiectul din acest an va aborda prin intermediul activităților STEAM și conceptul de patrimoniu cultural și natural al României. Datorită generozității fotografului Rareș Beșliu, cele 1.000 de seturi de materiale educaționale pentru cei mai implicați profesori vor conține și albumul Dor de Viscri. Acesta este primul album fotografic despre Viscri, povestit în trei limbi (română, germană, engleză) și ilustrat cu 86 de imagini care transpun cititorul în viața liniștită de la sat. Conform autorilor, este o carte despre simplitate și autenticitate, despre copilărie și viața frumoasă, despre conviețuire și acceptare, despre dor și pasiune.