Luna martie este luna sesiunilor de formare Citește-mi 100 de povești!

/
/

Luna martie este luna sesiunilor de formare din cadrul seriei a V-a a programului național de încurajare a lecturii Citește-mi 100 de povești. Noutatea acestei ediții este că, alături de educatoare, pot participa la atelierele de formare și profesori din ciclul primar de învățământ.

 

Sesiunile de formare centrate pe literație explorează modalități de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea. Mai mult, în cadrul acestora pregătim împreună cu profesorii planurile anuale pentru încurajarea lecturii și discutăm despre insule de lectură, rutine de lectură și evenimente.

Calendar sesiuni de formare profesori Citește-mi 100 de povești

7 sau 9 martie, ora 15:00 – sesiune (1)

14 sau 16 martie, ora 15:00 – sesiune (2)

21 sau 23 martie, ora 15:00 – sesiune (3)

În ceea ce privește cărțile selectate și oferite în program, pachetul seriei a V-a conține 14 titluri valoroase din punct de vedere literar ce acoperă o gamă largă de teme și subiecte. Sunt cărți din literatura română și din literatura străină pentru copii, cărți mai complexe sau mai simple din punct de vedere al limbajului folosit, cărți în proză și în versuri, cărți de ficțiune și de non-ficțiune, cărți în format normal și chiar o carte în format uriaș.