Pe 1 martie începem proiectul Fiecare copil merită o poveste în județul Iași

Pe 1 martie începem proiectul Fiecare copil merită o poveste în județul Iași

/
/

Miercuri, 1 martie, începem proiectul Fiecare Copil Merită o Poveste (FCMP) în județul Iași, în parteneriat cu UiPath Foundation și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Fiecare Copil Merită o Poveste este o inițiativă pluri-fațetată ce are ca obiectiv dezvoltarea limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii pentru copiii de 3-6 ani, prin creșterea calității mediului educațional în grădiniță și în famili. Proiectul presupune următoarele intervenții: 

  • Prima Carte, dăruită copiilor care nu au acces la cărți, pentru a o lua acasă și a o citi împreună cu familia;
  • Sesiuni de formare centrate pe literație precum și resurse educaționale de calitate pentru educatoare;
  • Dezvoltarea unei comunității de profesori motivați care împărtășesc bune practici.

În conformitate cu strategia Ministerului Educației, OvidiuRO își concentrează principalele intervenții asupra școlilor incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – PNRAS.

Datorită parteneriatului strategic cu UiPath Foundation, OvidiuRO va putea oferi sesiuni de formare centrate pe literație tuturor cadrelor didactice preșcolare interesate din județ, pachete de cărți pentru 150 de grupe de grădiniță, un set de două cărți pentru toți cei 58 de coordonatori locali de la școlile eligibile și Prima Carte la aprox. 1.000 de copii din cele mai sărace comunități.