23 Aprilie 2014

Ziua de 15 aprilie a fost una plină de energie și voie bună pentru comunitatea din Budila. Satul a fost vizitat de către voluntarii de la compania Raiffeisen, care au recrutat copiii de grădiniță, împreună cu educatorii, asistenții sociali și mediatorul școlar din comunitate.

În satul Budila trăiesc aproape 300 de copii de grădiniță, cei mai mulți dintre ei făcând parte din familii cu mulți membri și condiții improprii de locuit. Viața nu este ușoară în Budila, însă părinții își doresc pentru copiii lor aceleași lucruri precum toți părinții de orice condiție materială: accesul la o educație de calitate și o viață mai bună.

Programul Fiecare Copil în Grădiniță este implementat în Budila din 2012, iar de atunci numărul copiilor înscriși la grădiniță și care au o prezență zilnică foarte bună a crescut exponențial. Datorită interesului foarte mare al părinților, au fost organizate încă 3 grupe pe lângă cele 5 existente deja și au fost angajați încă 2 educatori. În prezent, sunt 110 copii în Budila care beneficiază de Fiecare Copil în Grădiniță datorită sprijinului Raiffeisen.

Programul Fiecare Copil în Grădiniță, dezvoltat de către Asociația OvidiuRO în parteneriat cu autoritățile publice locale și Ministerul Educației Naționale, sprijină părinții foarte săraci să își trimită copiii la grădiniță oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 RON / lună cu condiția ca ei să sprijine și să asigure prezența zilnică la grădiniță a copiilor. De asemenea, părinții participă la activități lunare la grădiniță împreună cu copiii lor și se implică în mod activ în educația acestora. În prezent, programul este implementat în 25 de comunități din 10 județe.

Foto: Daniel Vrăbioiu