31 Iulie 2014

Când am ajuns aici, nu aveam nicio idee despre ce sau dacă aș putea face ceva ca voluntar american sau cum va fi viața în România. Nu trăisem niciodată în afara Statelor Unite până atunci. Dar am iubit senzația de „străinătate” pe care mi-o dădea România, „Europa cu un element unic”, așa cum a numit-o unul dintre prietenii mei.
Imediat, am devenit interesată de copiii pe care i-am văzut cerșind pe străzile din Bacău și dorința de a-i ajuta să ajungă la școală a devenit punctul central al activității mele de voluntariat.

Adevăratul punct de cotitură pentru mine a fost întâlnirea cu Maria Gheorghiu, alături de care am creat OvidiuRO. Lucra ca profesor la București, iar iubirea ei pentru predare și înțelegerea sistemului educațional românesc au fost ingredientele- cheie ale succesului nostru rapid în ceea ce privește integrarea copiilor de la marginea societății în sistem.

Cred că în 2006 ne-am angajat amândouă să continuăm eforturile noastre de a integra fiecare copil în școală până cel puțin în 2020. Văzuserăm atâtea programe educaționale și sociale bine intenționate care începeau cu așteptări mari și care se destrămau și mureau când fondatorii lor se concentrau pe alte proiecte sau probleme, așa că ne-am promis reciproc să nu facem asta.

Vezi aici PDF.