Sesiunile de formare pentru literație și educație timpurie de calitate în grădinițe din comunități defavorizate continuă în beneficiul a 130 de profesori din Maramureș și județele vecine

Împărtășim – în sesiunile de formare organizate – o filosofie educațională centrată pe nevoile și curiozitatea naturală a copilului și bazată pe interactivitate, gândire critică și explorare continuă. Anul acesta, în mod particular, sprijinim profesorii care lucrează cu copii provenind din medii defavorizate cu materiale și practici educaționale adecvate pentru dezvoltarea literației, citit interactiv și introducerea unor noțiuni de știință la grupă”. Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.

Sesiune de formare, Baia Mare, 9-10 octombrie

  • Cum arată un mediu de învățare centrat pe copil?
  • Care sunt cărțile potrivite pentru a „crește cititori” printre preșcolari?
  • Cum arată și cum valorificăm la maxim un „Centru de lectură” pentru copii de 3-6 ani?
  • Cum poți introduce noțiuni de știință și matematică chiar începând cu vârsta de 3 ani?

Model book corner non fiction
130 de profesori din învățământul preșcolar au contribuit la aflarea răspunsurilor în timpul sesiunii regionale de formare organizate, în perioada 9-10 octombrie, la Baia Mare, de către OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.


Carte caiet Sotron 2 by Profi
Rețeaua Profesorilor pentru Educație Timpurie de Calitate din județul Maramureș și zonele învecinate s-a reunit pentru a împărtăși bune practici în urma organizării Atelierelor de Vară Șotron și pentru a contura metode educaționale axate pe dezvoltarea literației, citit și știință și câteva centre tematice-model în grădinițe (ex. Centrul de lectură, Centrul de știință) în beneficiul a sute de copii provenind din comunități defavorizate din regiune.


Formarea profesorilor din județul Maramureș este susținută financiar de PROFI, prin Campania „Împreună cu tine, PROFI salvează destine”.

Următoarele sesiuni regionale de formare organizate de OvidiuRo vor avea loc la

  • Sibiu (30 octombrie)
  • Ploiești (31 octombrie)
  • Focșani (1 noiembrie).

Pentru mai multe informații, contactați-ne la sotron@ovid.ro, telefon: 021 315 88 06

Din postura de Agenție pentru Educație Timpurie, OvidiuRo militează în continuare pentru educație timpurie de calitate pentru toți copiii.  Mobilizând resurse din mediul privat, OvidiuRo colaborează îndeaproape cu reprezentanți ai sectorului public și profesori din învățământul preșcolar pentru a pune la dispoziția celor din urmă un program de formare și resurse educaționale de cea mai bună calitate și pentru a sprijini formarea de grupe noi de grădiniță astel încât niciunui copil să nu-i fie refuzat dreptul la educație pe motiv de „lipsă spațiu” sau resurse educaționale.