Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației invită pentru al doilea an consecutiv toate Primăriile în colaborare cu Școlile, Grădinițele și ONG-urile din țară să aplice pentru o finanțare care să le ajute să aducă la gradiniță fiecare copil sărac cu vârsta între 3 și 6 ani.

Pentru a fi selectate acestea trebuie să aibă:(1) peste 50 de copii foarte săraci de 3-6 ani care nu merg la grădiniță, (2) un mediator școlar sau o persoană dispusă să preia acest rol, (3) un asistent social care să se implice activ în proiect, (4) capacitatea și motivația membrilor echipelor locale pentru a implementa metodologia.

Asociația OvidiuRo a alocat aproximativ 150 euro pentru un an pentru fiecare copil a cărui familie trăiește sub pragul sărăciei. Această sumă acoperă necesarul lunar de resurse educaționale și tichete sociale pentru familiile ai căror copii au avut prezență zilnică. În plus, OvidiuRo asigură formarea în metode educaționale moderne a profesorilor.

Inițiativa Fiecare Copil în Grădiniță a fost lansată în iulie 2010 și până în prezent a sprijinit 1.300 de copii și familiile acestora din 19 comunități. Rata prezenței zilnice aproape s-a dublat față de anul școlar precedent.

Pentru descarcarea pachetului de aplicație si consultarea ghidului de completare a formularelor vezi aici >

Comunicatul de  presă vezi aici >