Asociația OvidiuRo și Kaufland România au lansat pe data de 24 martie 2021 cea de-a doua ediție a „Punguței cu două cărți” – un proiect care încurajează lectura începând din primele luni de viață. Obiectivele sunt ca și copiii din familii defavorizate să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste fragede și să aibă, astfel, un start bun în viață, iar părinții să fie informați despre importanța educației timpurii, a frecventării grădiniței și a cititului împreună cu cei mici.

Proiectul va fi implementat la nivel național, cu sprijinul Kaufland România, în cele mai sărace comunități rurale și urbane. 

Astfel, 17.000 de copii din familii defavorizate, cu vârsta între 0-3 ani, vor primi pentru acasă câte o punguță cu două cărți ilustrate, adecvate vârstei antepreșcolare. 1.700 de ambasadori ai lecturii vor participa la sesiunile de formare centrate pe literație oferite de OvidiuRo și vor primi cărți pe care să le folosească în activitățile de lectură pe care le vor organiza pentru aceștia.