9 Februarie 2014

Pentru copiii saraci din mediul rural care au nevoie de ochelari, un control medical in cel mai apropiat oras poate sa insemne venitul familiei pe o luna intreaga.

Din acest motiv, parintii nu-i duc la doctor iar problemele de vedere se agraveaza. Ca sa nu se ajunga in aceasta situatie, „OvidiuRO”, ajuta familiile nevoiase, cu o singura conditie: sa ii lase pe cei mici, la gradinita.
Adriana are 5 ani si a fost diagnosticata cu strabism si astigmatism. Parintii n-au avut bani pentru controale medicale si ochelari, chiar daca au stiut ca fata lor are probleme de vedere.
In toata tara sunt sute de copii cu probleme medicale care raman netratate. Impreuna cu GSK Romania, asociatia OvidiuRO vrea sa ii ajute pe cei inclusi in program, prin componenta de sanatate a „Fiecare copil in gradinita”.
Singura conditie ca familiile nevoiase sa beneficieze de toate aceste lucruri este sa-si trimita copiii in fiecare zi la gradinita.
Programul „Fiecare copil in gradinita” a dublat prezenta fetitelor si baietilor in unitatile de invatamant prescolar. Tocmai de aceea Asociatia OvidiuRO vrea sa il transforme intr-unul national, finantat cu bani publici.