Asociația OvidiuRO și GlaxoSmithKline (GSK) România anunță primele 18 de proiecte locale de sănătate și educație în sănătate, care vor beneficia de finanțare din partea GSK România. In cadrul componentei de sănătate a proiectului național Fiecare Copil în Grădiniță, proiectele vor fi derulate în 18 dintre cele mai sărace comunități din România și urmăresc îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor din aceste zone. Au fost selectate proiecte care au ca obiectiv soluționarea unor probleme de sănătate și igienă ale copiilor din aceste comunități.

„Problemele de sănătate ale copiilor din comunitățile foarte sărace îi împiedică să ajungă la grădiniță. Sperăm ca prin cele 18 de proiecte de sănătate concepute la nivel local, în funcție de nevoile fiecărei comunități în parte, să ajutăm cât mai mulți copii să nu se mai îmbolnăvească și să poată merge la grădiniță”, a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea Asociaţiei OvidiuRO.

”Sănătatea și educația reprezintă cele mai de preț daruri pe care le putem oferi copiilor. Pentru a face viața copiilor din familiile defavorizate mai bună și mai frumoasă, trebuie să îi ajutăm să fie sănătoși și să poată merge la grădiniță și la școală. GSK România este pe deplin implicată în proiecte ce au ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate și educație în sănătate în special în zone izolate și foarte sărace ale țării. Credem că în aceste comunități implicarea noastră este foarte importantă și ne dorim ca prin realizarea celor 18 de proiecte locale, viața în aceste zone să devină mai bună”, declară Pascal Prigent, Director General GSK România.

Peste 150.000 de euro vor fi investiți în următorii 3 trei ani de către GlaxoSmithKline (GSK) România pentru finanțarea proiectelor locale de sănătate în comunitățile care fac parte din programul Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRO.

Materiale de presă despre lansarea programului:

Superbebe: ”Fiecare Copil în Grădiniță”
CSR Media: GSK investește 150.000 de euro pentru sănătatea copiilor din 18 comunități sărace

Mediafax: Peste o mie de copii din comunităţi sărace, incluşi într-un program de prevenire a îmbolnăvirilor
Agerpres: Comunicat de presă – GlaxoSmithKline (GSK) România