Programul pilot Fiecare copil merita o poveste a adus, în perioada ianuarie – martie 2019, 16.400 de cărți ilustrate pentru tot atâția copii din mediul rural din 12 județe (HR, GR, OT, VS, IL, VN, BH, AR, AB, TR, MS, CL).
În plus, 500 de profesori de învățământ preșcolar din aceste județe au fost formați de OvidiuRO în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului pentru ca, ulterior, ei înșiși să devină profesori-formatori pentru toți colegii din județ (în total, 7700 de profesori fiind în curs de formare în acestă perioadă). De asemenea, peste 100 de grădinițe din mediul rural au primit câte o GrădiBibliotecă, în cadrul programului.

Fiecare copil merita o poveste continuă pentru ca, până la finalul anului școlar 2018 – 2019, în fiecare dintre județele țării să fie implementat setul de intervenții (training profesori, Prima mea Carte și GrădiBiblioteci) prin care OvidiuRO își propune să crească, la nivel național, calitatea educației preșcolare – cu precădere în mediile rurale.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și cu Ministerul Educației, iar toți profesorii participă exclusiv pe bază de voluntariat.