Până pe data de 1 iulie, echipele locale din comunități defavorizate pot aplica în proiectul Hai la grădiniță!, prin care OvidiuRo oferă 20 de granturi în valoare de 2500 de euro fiecare acelor unități de învățământ care fac dovada că au format cel puțin o grupă nouă de grădiniță, de minim 15 copii, funcțională începând cu anul școlar 2017 – 2018.

Granturile Hai la grădiniță! se adresează exclusiv comunităților defavorizate, iar OvidiuRo a lansat invitația de participare în proiect unui număr de peste 400 de comunități: tuturor celor participante la caravanele OvidiuRo (Caravana de recrutare 2016 și Caravana Poftă de Carte, 2016 – 2017), precum și comunităților defavorizate din județele cu cel mai mare număr estimat de copii săraci care ar putea beneficia de Legea nr. 248/2015: Iași și Vaslui (conform gradului de marginalizare UAT și gradului de defavorizare școală).

Comunitățile declarate eligibile în urma procesului de evaluare realizat de OvidiuRo vor trebui să facă dovada formării unei noi grupe de grădiniță, iar validarea dosarelor de către OvidiuRo se va face ulterior vizitelor în teren și întîlnirii cu echipele locale.

Valoarea totală a proiectului este de 50.000 de Euro pentru cele 20 de unități de învățământ care vor fi selectate – bani pe care echipele câștigătoare îi vor putea folosi cu scopul de a facilita accesul la grădiniță al copiilor de vârstă preșcolară din comunitate, așa cum consideră util;  de exemplu: renovare sală de clasă, mobilare/dotare sală de clasă, acoperire cost transport școlar, acoperire salariu educator pentru o perioadă determinată etc.

Proiectul are ca scop susținerea echipelor locale în implementarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate1 și răspunde misiunii Asociației OvidiuRo: ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină astfel un membru activ al societății românești.