La începutul lunii decembrie, OvidiuRo a lansat „Punguța cu 2 cărți” – proiect-pilot ce încurajează lectura cu copiii, începând de la naștere – cu scopul de a-i expune pe părinții din zone defavorizate la mesaje despre importanța cititului împreună. În total, 300 de familii din mai multe județe din țară și din Republica Moldova vor participa luna aceasta la ateliere de literație susținute în comunitatea lor și vor primi câte un kit de lectură – 2 cărți ilustrate potrivite vârstei mici, pentru acasă. Sesiunile de formare pentru profesorii care susțin atelierele de lectură în grădinițele lor au avut loc la Vrancea (4 decembrie) și Neamț (5 decembrie), când zeci de profesori din mai multe județe ale țării au primit, pe lângă punguțele cu cărți, un kit de materiale pentru propria sală de grupă.

Prin lansarea proiectului-pilot Punguța cu 2 cărți, OvidiuRo extinde intervențiile pe care le aduce începând cu 2016 în zone defavorizate – centrate pe literație și pe dezvoltarea vocabularului – de la preșcolari (3-6 ani) la copiii mici (0-3 ani), astfel încât copiii aflați în situație de risc să înceapă grădinița – și apoi școala – mai bine pregătiți, reducând astfel riscul de abandon școlar timpuriu.

Proiectul este implementat cu suportul Kaufland România, iar obiectivul OvidiuRo este ca în 2020 să aducă Punguța cu 2 cărți în casele cât mai multor familii sărace, lanivel național.