Bună! Numele meu este Diana și mă ocup de Comunicarea Online pentru OvidiuRo.  Practic, rolul meu este să vă țin la curent cu tot ce se întâmplă în cele 24 de comunități în care derulăm programul Fiecare Copil în Grădiniță.


1.Joia trecută am fost pentru prima dată pe teren.  Am ajuns la grădinița din Ocolna chiar în momentul în care copiii își umpleau sticlele cu apă, de la pompa pe care am construit-o cu finanțarea Abbott Labs.

2.Înainte să fie săpată fântâna anul acesta, copiii foloseau această sursă pentru a bea apă și a se spăla pe mâini.

3.Într-una din clase copiii pictau clopoței de Crăciun.

4.La cealaltă grupă își terminaseră deja activitățile și se pregăteau să meargă acasă pentru weekend.  (Primarul din Amărăști, Ion Dinu, și Consiliul local au finanțat achiziționarea hainelor de iarnă).

5.Așa că am profitat de oportunitate și am făcut o poză de grup cu toți copiii prezenți la grădinița din Ocolna.

6.Marian nu părea să vrea să plece.

7.Mirela, mama lui Cristi s-a oferit să ne fie ghid prin sat.

8.Se pare că astăzi se spală hainele la Ocolna.

9.La prima casă am întâlnit un băiețel și Mirela ne-a spus că nu merge la grădiniță. L-am întrebat pe asistentul social care este motivul și ne-a spus că va investiga.

10.Două fete erau singure acasă. Mama lor este internată iar tatăl era plecat la lemne. Înainte ca mama lor să se îmbolnăvească, fetele mergeau zi de zi la grădiniță.

11.Diego Alexandru locuiește într-o cameră din chirpici, care aparține unei verișoare, alături de mama și fratele său mai mare.  Au doar două paturi și o sobă mică.  Nu au bucătărie sau baie.

12.Mama lui Diego nu a fost niciodată la școală dar a învățat să scrie și să citească atunci când fiul său cel mare era în clasa I.

13.Diego Alexandru face parte din programul Fiecare Copil în Grădiniță de 2 ani.  „A învățat să se spele pe mâini cum trebuie și când vine acasă îmi spune poezii.”  ne spune mama, zâmbind.

14.Florin , băiatul din stânga a fost printre primii beneficiari ai programului din Ocolna, în 2011. El este acum în Clasa pregătitoare, ne spune bunica mândră în timp ce își duce acasă cei șase nepoți.

15.Educația este singura șansă pe care acești copii o au pentru a avea o viață mai bună decât părinții sau bunicii lor.  Și dacă nu o încep din timp, nu mai pot recupera niciodată.

16.Tu poți ajuta un copil ca Georgiana să meagră la grădiniță în fiecare zi, printr-o donație lunară.  Cu doar 50 de lei pe lună acoperi costul tichetelor sociale pentru un copil din Fiecare Copil în Grădinițăhttps://www.ovid.ro/direct-pentru-copii-2/dpc-prin-online-banking/