În perioada 2 – 4 februarie, la Sibiu, a avut loc întâlnirea echipei OvidiuRO, în format extins: aproximativ 50 de profesori voluntari, care, de-a lungul timpului ni s-au alăturat din toate colțurile țării și alături de care am încercat să aducem educația preșcolară de calitate mai aproape de colegii lor și de copii, cu precădere în grădinițele rurale și urbane sărace.

Au fost 3 zile intense de workshopuri și de întâlniri pe diverse tematici:
– training de alimentație sănătoasă susținut de Dr. nutriționist Mihaela Bilic (Un copil bine-crescut este, în primul rând, un copil bine hrănit), ce s-a alăturat începând cu acest an echipei de voluntari OvidiuRO
– training de dicție Șase sași în șase saci, susținut de Carmen Ivanov
– designul Atelierelor de Vară Șotron 2019
– planificarea atelierelor de literație în 30 de județe
– rezultate și concluzii 2018

În 2019, OvidiuRO continuă să lucreze îndeaproape cu autoritățile publice și cu profesorii din întreaga țară, să organizeze sesiuni de formare și să aducă resurse educaționale de calitate în grădinițele defavorizate. Obiectivul nostru este să creștem calitatea educației în și mai multe grădinițe, la nivel național, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste” – un program de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, astfel încât copiii din medii defavorizate să aibă șansa unui start corect la școală.