Caravana a început în luna februarie, în Satu Mare, și are ca obiectiv creșterea calității activităților de dezvoltare a limbajului în grădinițele din comunități sărace și, de asemenea, formarea profesorilor pentru modulele educaționale Șotron Doi și Ateliere de Vară Șotron, ediția 2018.

Proiectul va fi implementat în colaborare cu grădinițe-gazdă din zone defavorizate și se adresează copiilor, părinților și profesorilor, care sunt invitați la activități de lectură. Fiecare zi de activități în grădiniță se va încheia cu un atelier de literație dedicat profesorilor. La finalul fiecărei săptămâni, zeci de profesori din județ și din zonele limitrofe vor participa la o sesiune de formare pentru modulul educațional Șotron Doi, modul ce se adresează copiilor încă neînscriși la grădiniță – prima ocazie pentru cei mici să exploreze drumul spre grădiniță, jocurile, cărțile și jucăriile.

„Anul acesta continuăm să fim prezenți în grădinițele din zone sărace, acolo unde este nevoie să creăm și să susținem o infrastructură pentru educație de calitate și literație. Am pregătit deja mii de kituri cu resurse educaționale ce stimulează cunoașterea și cărți ilustrate – ce vor ajunge atât în grupele de grădiniță, cât și acasă, la copii. Ca Agenție pentru Educație Timpurie, vom susține în continuare profesorii și vom organiza sesiuni de formare în practici educaționale axate pe dezvoltarea vocabularului și stimularea lecturii în grădinițe, prin metode de învățare centrate pe copil”, declară Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRO.

Caravana se desfășoară pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2017 – 2018 și va ajunge în județele cu un număr mare de comunități defavorizate, la nivel național.

Fiecare copil merită o poveste este o continuare a caravanei Poftă de Carte, implementată de OvidiuRO în anul școlar 2016-2017 la nivel național, cu suportul Fundației Carrefour, în grădinițele din mediul rural, precum și a seriei de conferințe și de sesiuni de formare la care au participat peste 1000 de profesori din învățământul preșcolar.