OvidiuRo a lansat a doua ediție a granturilor Hai la grădiniță!, pentru care directorii de școli din comunități defavorizate pot aplica până pe 30 martie. Proiectul este și anul acesta finanțat de NN România și oferă 20 de granturi care să susțină tot atâtea echipe locale pentru a identifica soluții fezabile care să „facă loc” în grădiniță, pentru anul școlar 2018-2019, tuturor copiilor de vârstă preșcolară din comunitate, încă neînscriși la grădiniță.

Cele 20 de unități de învățământ selectate vor primi câte un pachet de intervenții constând în bani – 1200 de euro – și un kit educațional – în valoare de 400 de euro – pentru noua grupă, oferit de OvidiuRo. De asemenea, cadrele didactice din comunitățile selectate vor participa la sesiuni de formare și vor fi susținute să organizeze module educaționale, pe parcursul anului școlar.

Criterii de eligibilitate:
(1) în comunitate există cel putin 15 copii care provin din familii sărace și care nu sunt încă înscriși la grădiniță
(2) directorul școlii solicită și obține acordul inspectoratului școlar pentru o nouă grupă de grădiniță.

Hai la grădiniță! în anul școlar 2018-2019 se desfășoară la nivel național și se adresează exclusiv comunităților defavorizate.

În anul școlar 2017-2018, proiectul-pilot Hai la grădiniță! a susținut formarea a 12 grupe noi și înscrierea la grădiniță pentru prima dată a peste 200 de copii din 12 comunități defavorizate din județele: Alba, Botoșani, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Iași, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Mai multe detalii despre rezultatele proiectului-pilot puteți citi aici.