Lumea noastră este atât de bună cât o facem noi să fie și un lucru încă problematic în zilele noastre este că, dacă nu dăm din timpul nostru pentru a-i ajuta pe cei tineri, atunci lăsăm în urmă o lume mai rea. Realizez, venind aici, cât de mulți oameni m-au ajutat, indirect, pe mine: oameni care au avut grijă ca școala să arate și să funcționeze bine, ca echipa de sportivi a școlii să aibă uniformă, ca grădinițele să aibă creioane și materiale și ca toți copiii să aibă acces la cărți. Nu-ți dai întotdeauna seama cât de mult impact au avut lucrurile astea asupra vieții tale și că dacă acei oameni nu s-ar fi implicat, tu n-ai fi avut viața pe care o ai acum”. Ethan Hawke, actor, scenarist regizor, scriitor american.

La scurt timp după începerea acestui an școlar, Ethan Hawke a fost „cititor pentru o zi” la grădinița din Iazu, o comunitate pilot a programului Fiecare Copil în Grădiniță. 

PRO TV și La Măruță au fost prezenți la Iazu și ne ajută să dăm mai departe vestea despre campania Dai carte, ai parte!

Anul acesta, oricine poate susține educația timpurie pentru copiii săraci făcând o donație prin SMS pentru achiziția de cărți ilustrate pentru preșcolarii din comunități defavorizate: trimite CARTE prin SMS la 8844 și donează 2 euro pe lună pentru prima carte a unui copil sărac.