Prima Conferință națională Fiecare Copil în Grădiniță a avut loc pe 31 august, la Athénée Palace Hilton din București. Primari, directori de școli și grădinițe și inspectori școlari generali s-au întâlnit cu Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Oana Badea. Au fost dezbătute noua metodă de finanțare „per elev” și impactul ei asupra pozițiilor de asistent social și mediator școlar. Reprezentanții comunităților au avut ocazia de a-și discuta problemele direct cu doamna Secretar de Stat.

După conferință, ambasadorul american Mark Gitenstein a fost gazda unei recepții organizate în cinstea educatorilor la reședința sa. Participanților la conferință li s-au alăturat conducătorii unor companii importante. Ambasadorul a lăudat eforturile reprezentanților comunităților de a aduce fiecare copil sărac la grădiniță.

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, și-a arătat aprecierea față de abordarea orientată spre rezultate a proiectului care asigură accesul la educație timpurie copiilor celor mai săraci din România. A anunțat, de asemenea, că își propune să contribuie la transformarea proiectului Fiecare Copil în Grădiniță în politică publică națională.