23 Iunie 2014

„S-a dublat numărul de copii înscrişi la grădiniţă, frecvenţa lor, am obţinut un nou spaţiu pentru grădiniţă”, spune Simona Cristea – educatoare.
De la grădiniţă, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai asociaţiei, Leslie Hawke a vizitat câteva familii, ca să vadă cum trăiesc copiii de fapt. Concluziile nu au fost deloc îmbucurătoare.
„Situaţia este similară cu ce se întâmplă în Africa. Mai ales în comunităţile în care lucrăm noi. Cu siguranţă, în România, sărăcia este de nivelul lumii a treia”, spune Leslie Hawke.
În Budila mai sunt 100 de copii care încă nu beneficiază de proiect. Autorităţile locale sprijină şi ea educarea copiilor şi speră ca în anii următori toţi copiii de trei ani din localitate să meargă la grădiniţă.
Fundaţia OvidiuRo sprijină în acest moment 300 de copii din judeţul Braşov însă are în plan extinderea activităţii. Noile comunități în care se va derula programul vor fi selectate printr-un concurs județean.
„Sperăm să elaborăm un plan, astfel încât, până în 2020, toţi copiii săraci din judeţul Braşov să beneficieze de acest program”, precizează Maria Gheorghiu – cofondator asociaţie
În total, în România, fundaţia OvidiuRo sprijină 1.500 de copii, adică doar 2% dintr-un total de 60.000, câţi ar fi eligibili în ţara noastră pentru acest program.

Citiți întreg articolul aici.