4 August 2014

Weekend-ul acesta am fost în Budila, alături de partenerii noștri de la Împreună pentru Sănătatea Rurală.   Pe parcursul celor două zile de caravană medicală au fost consultați 198 de oameni, dintre care 119 adulți și 79 copii. Mulți dintre ei nu mai fuseseră niciodată la medic…

Cele mai multe afecțiuni ale copiilor provin de la alimentația necorespunzătoare (bogată în carbohidrați, diversificată cu alimente nepotrivite) și igiena precară.  La foarte mulți dintre aceștia au fost găsiți paraziți intestinali și fimoze.  Au fost și mai multe cazuri grave, așa că li s-a recomandat părinților internarea pentru investigații amănunțite. Componenta de sănătate a programului nostru este sprijinită de GlaxoSmithKline așa că îi vom ajuta pe părinți în aceste demersuri.

Le mulțumim tare mult partenerilor programului Fiecare Copil în Grădiniță Raiffeisen, Carrefour, și Ambasada Marii Britanii la București și partenerilor locali din cadrul Primăriei, în special primarului Irimia Marșavela și coordonatorei programului FCG, Simona Cristea, pentru găzduire.

Datorită sponsorilor evenimentului La Fantana, care ne-a oferit apa, și Eurolines care ne-a ajutat cu transportul, totul a mers ca pe roate. Mulțumiri speciale pentru Carmen și Radu Mihaiu, dragii noștri prieteni.