Anul acesta școlar, Consiliul Județean Maramureș – în parteneriat cu Instituția Prefectului, ISJ Maramureș și OvidiuRo – a alocat fonduri de la bugetul local pentru rechizitele necesare la grădiniță copiilor înscriși în programul național Fiecare Copil în Grădiniță. În total, seturi cu rechizite pentru 1616 de preșcolari din zone defavorizate au fost distribuite la nivel județean, la începutul anului școlar 2016-2017.

Valoare totală a rechizitelor este de aproximativ 97.000 de lei, iar Asociația OvidiuRo, partener în acest proiect, și-a asumat susținerea demersului CJ Maramureș prin acordarea de seturi de rechizite și pentru următorul an școlar (2017 – 2018), tuturor grădinițelor din programul FCG din Maramureș.

Am ţinut să subliniez acest moment în care, pentru prima dată, cineva s-a gândit la nevoile copiilor preşcolari, înzestrându-i cu rechizitele de bază necesare activităţilor din grădiniţă şi să mulţumesc, în numele acestora iniţiatorilor acestui proiect şi celor ce s-au implicat în punerea lui în practică. Nici nu îndrăznesc să sper că se va transforma într-o tradiţie, dar… cine ştie? Ori poate acest pas, prin exemplul oferit, va duce la iniţierea altor proiecte pentru sprijinirea copiilor cu posibilităţi materiale reduse,  astfel ca niciun copil să nu fie lipsit de cele mai elementare materiale şi rechizite, să se simtă egalul celorlaţi, cu care soarta a fost mai generoasă. Mulţumiri celor de la OvidiuRo şi tuturor celor ce au contribuit la acest proiect, din partea copiilor şi a educatoarelor!

                                                                      Prof. înv. preşc. Emilia Lupşa

Dir. adj. Şcoala gimnazială Copalnic Mănăştur

Acordarea de rechizite pentru grădiniță este una din măsurile complementare, dar esențiale, ce au stat la baza programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță – și care i-au asigurat succesul, transformând elementul său central în program de interes național. Odată cu Legea nr. 248/2015, Asociația OvidiuRo și-a asumat rolul de facilitator al implementării programului național – iar asigurarea rechizitelor la clasă, în grădinițele din cele mai sărace comunități din România, prin alocarea de resurse financiare din bugetele locale (CJ-uri), este una din principalele obiective.