Cătălin Măruță s-a alăturat programului Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), lansat de Asociația OvidiuRo, alegând să se implice activ în promovarea importanței educației preșcolare în rândul celor mai săraci copii din România. În calitate de susținător al programului, Cătălin va face vizite în comunitățile FCG, îi va cunoaște pe copii și pe părinții acestora și va discuta cu echipele locale. Va încerca astfel să susțină dreptul fiecărui copil la educație și importanța grădiniței în formarea acestora ca membri activi ai societății.

Programul Fiecare Copil în Grădiniță a fost lansat de OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010. Acesta a avut un impact indiscutabil în comunitățile rurale sărace, în care copiii au fost înscriși în număr mare și au început să mergă regulat la grădiniță – prima lor șansă la o educație adecvată.

„Cred că începutul în viață e foarte important pentru a reuși să-ți atingi potențialul maxim ca om. Să ți se dea șansa să afli ce îți place, la ce ești talentat, ce țise potrivește, și să fii tratat cu grijă și respect. Ca tată, îmi doresc tot ce e mai bun pentru copiii mei și cred că asta simt toți părinții. Programul Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRo mi-a plăcut și m-a convins să îl susțin, deoarece vine cu o soluție de profunzime, reprezintă o abordare a problemei în ansamblu și își propune rezultate pe termen lung. În meseria mea văd adesea familii sărace, care sunt nevoite să renunțe la educația copiilor, și copii care nici nu-și pot imagina cât de importantă este educația pentru viitorul lor. E un cerc vicios pe care sper că OvidiuRo să reușească să îl rupă. Am toată disponibilitatea pentru a încuraja acest demers și sper ca peste ani să existe o generație de oameni care să fi ajuns departe datorită acestei șanse.”, a declarat Cătălin Măruță.

Începând cu minutul 1:21 puteți urmări poveștile familiilor din Drăgăești Pământeni și a programului Fiecare Copil în Grădiniță.