Ca în fiecare an, profesorii de învățământ preșcolar care doresc să lucreze cu copiii din comunități defavorizate pe timpul verii (fie că predau acolo sau știu o astfel de comunitate, unde pot organiza modulul) și vor să le ofere, timp de 2 săptămâni, o experiență de învățare de neuitat, au tot sprijinul nostru. Mai multe detalii despre Atelierele de Vară 2017, aici.

Centrele de training de anul acesta sunt județele Bistrița (20 – 22 iunie), Covasna (25 – 29 iunie), Vâlcea (27 iunie), Dolj (28 iunie), Sibiu (28 iunie), Dâmbovița (2 iulie), Maramureș (2 iulie), Prahova (3 iulie), Iași (3 iulie), Harghita (3 iulie), Mureș (3 iulie), Vrancea (4 iulie), Brașov (5 iulie) și Alba (5 iulie).

Vă invităm să vă înscrieți la unul din traininguri, accesând acest link: https://tinyurl.com/ycro4hla.
Odată înscriși, veți primi mai multe detalii pe adresa de mail.

Pentru a organiza un Atelier de Vară:
– profesorul de învățământ preșcolar trebuie să participe la unul din trainingurile regionale (din județele menționate mai sus);
– Atelierul să se desfășoare în comunitate/grădiniță defavorizată;
– la atelier să se înscrie minim 10 copii.

În perioada 20 – 22 iunie a avut loc, la Bistrița, prima întâlnire ce pregătește Atelierele de Vară Șotron 2018, unde s-au reunit oamenii – resursă de pe Insula de Nisip, veniți din toată țara. Sunt acele educatoare care își doresc să învețe și să facă schimb de experiență, să fie deopotrivă catalizator și motor de schimbare pentru ceea ce numim cu atâta convingere educație preșcolară de calitate.

Timp de 3 zile au fost organizate traininguri, workshop-uri și ateliere tematice ce au avut ca scop formarea de formatori (train the trainers) pentru trainingurile Ateliere de Vară. Așa încât, 25 de profesori de învățământ preșcolar sunt pregătiți să disemineze – către colegii lor care vor să susțină un Atelier de Vară cu preșcolari din comunități defavorizate – un modul educațional structurat în jurul a două cuvinte-cheie: Autonomie și Explorare.

Urmează o a doua întâlnire, pe același format, la Araci (Covasna), când încep si trainingurile propriu-zise.