Zeci de Ateliere de Vară au pornit în toată țara, odată cu începutul verii. Până la finalul lunii august, peste 1500 de profesori de învățământ preșcolar din aproximativ 500 de comunități s-au înscris pentru a susține modulul educațional de 2 săptămâni care aduce de peste 10 ani la grădiniță, pe timpul verii, copiii din zone rurale și urbane defavorizate. În luna iunie, cel puțin un profesor – voluntar (parte din echipa unui Atelier de Vară) a participat la minim un training susținut de formatorii OvidiuRo (în total, au avut loc 7 traininguri regionale și 14 județene). Scopul Atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.

Primul Atelier de Vară din acest an a avut loc la Gura Șuții, în Dâmbovița. Atelierul Demo a fost susținut de Maria Gheorghiu, Cofondator și trainer OvidiuRo și a adus în observare peste 250 de profesori – voluntari din Dâmbovița și județele limitrofe – profesori care urmează să organizeze ei înșiși un Atelier, vara aceasta.

În total așteptăm la Ateliere, în timpul vacanței de vară, peste 6000 de copii de vârstă preșcolară (4 – 6 ani) din toată țara. Și anul acesta, pe lângă numeroase materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo – ce vor rămâne ulterior în grădinițe – fiecare copil participant la Atelier va primicel puțin câte o carte pentru acasă.

Tema Atelierelor din acest an este Lumea vie – plante și animale, iar fiecare zi de Atelier explorează această temă în moduri diferite, prin activități integrate ce urmăresc curriculum-ul pentru învățământ preșcolar. Scopul este ca, timp de două săptămâni, să se creeze o comunitate de învățare prin joc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare și numeroase activități Montessori – toate urmărind să dezvolte răbdarea și autonomia, să încurajeze cooperarea, să consolideze cunoștințe și să le deschidă pofta de cunoaștere celor mici.

Anul acesta, Atelierelor li s-a adaugat un modul de științe susținut de Raiffeisen Bank România (investitor major în programele OvidiuRo) și în 2018 – Povești de Vară sub Lupă.