Alături de Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, Asociația OvidiuRo continuă implementarea programului național de încurajare a lecturii în familie și în grădinițe, Citește-mi 100 de povești! , aflat sub egida proiectului „România Educată” al Administrației Prezidențiale și derulat în parteneriat cu Ministerul Culturii și cu Ministerul Educației.

 Astăzi, 22 aprilie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului,  Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu a citit copiilor din Școala Gimnazială Valea Moldovei, din județul Suceava, o poveste despre specii de animale pe cale de dispariție. Copiii au aflat astfel despre zece animale pe cale de dispariție, despre importanța protejării mediului și au primit câte o carte pe care să o poată lua acasă, spre a le fi citită în familie. 

Tot astăzi, reprezentanții OvidiuRo au discutat cu domnul Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava și cu domnul Gheorghe Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei, despre strategii de încurajare a lecturii în rândul copiilor și al părinților.

image004