Vara aceasta, 1200 de profesori de învățământ preșcolar au organizat voluntar 480 de Ateliere de Ateliere Șotron, în 37 de județe. 6000 de copii au participat în lunile iulie și august la acest modul educațional, timp de 2 săptămâni, iar 18.000 de cărți ilustrate au fost distribuite vara aceasta în toată țara – cărți care au rămas în grădinițe sau pentru copii, acasă. Ediția 2019 a proiectului – care a înregistrat cele mai bune rezultate de până acum – a fost susținută de Grupul Fildas-Catena, Raiffeisen Bank și GlaxoSmithKline România.

Obiectivul Atelierelor este acela de a crea o comunitate de învățare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învățare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoștințe și, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaștere acelor copii care nu au alte experiențe de învățare pe timpul vacanței.

Anul acesta, Atelierelor li s-a adaugat un modul de științe și experimente – Povești de Vară sub Lupă, o continuare a proiectului lansat în 2018 de OvidiuRo cu susținerea Raiffeisen Bank – Povești sub Lupă; ca și ediția anterioară, și anul acesta proiectul s-a bucurat de un impact major, aducând numeroase cărți și resurse centrate pe experimente sau matematică în grădinițe defavorizate și formând profesori în activități de predare prin STEM.

Mai multe detalii despre Atelierele de Vară Șotron – AICI.