În luna noiembrie, 6 burse de Asistent AMI – nivelul 3-6 ani – au fost puse la dispoziție de Institutul Montessori București (MIB), în parteneriat cu Asociația OvidiuRo.

Timp de 2 săptămâni, cele 6 educatoare din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Covasna, Galați, Harghita, Neam și Satu Mare, parte din rețeaua OvidiuRo de profesori-resursă, au participat la o formare intensivă în tehnici de predare centrate pe copil ce au la bază filosofia Montessori (de la concepte Montessori de libertate și disciplină, la tehnici de îmbogăție a vocabularului).

Criteriile de selecție s-au bazat pe gradul de implicare al profesorilor în proiectele OvidiuRo, gradul de defavorizare al comunității în care lucrează, iar selecția finală s-a făcut în urma unui interviu cu echipa OvidiuRo.

,,Pentru mine această experiență a fost ca o trezire dintr-o stare de amorțeală. Abia acum încep să înțeleg rostul meu şi drumul pe care trebuie să merg pentru a nu tâia aripile copilului în dezvoltarea sa„. Florica Dobran, profesor învățământ preșcolar, Satu Mare