Sâmbătă, 25 octombrie 2014. Asociația OvidiuRo a aniversat 10 ani de existență și a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuție importantă la bugetul organizației pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniță va sprijini 2200 de copii. Acest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniță, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi șansa de a merge pregătiți la școală și de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.

Ministrul Educației, domnul Remus Pricopie, care a participat la eveniment alături de fiica sa, a declarat că: „Programul Fiecare Copil în Grădiniță este un model de bună practică în domeniul educației preșcolare, care ar trebui extins la nivel național. Următoarea rundă de programe finanțate din fonduri europene ar trebui să includă educația preșcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociația OvidiuRo, prin care autorități publice locale, profesori și părinți, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.
În ton cu tema balului – Magia Filmului – , unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea premiilor speciale. Actrița Bérénice Bejo și Michel Hazanavicius, regizorul filmului „The Artist” i-au oferit criticului de film, Irina Margareta Nistor, premiul Friedrich Niemann ,,Lifetime Achievement Award”, care recunoaște contribuțiile individuale extraordinare. Doamna Nistor a tradus și dublat peste 3000 de filme străine distribuite pe casete video în perioada comunistă, deschizând astfel o ușă către lumea liberă. Bérénice Bejo și Michel Hazanavicius se află în România la invitația regizorului Cristian Mungiu de a participa la festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”.
Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaților, a oferit Consiliului Județean Cluj premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniță”, Clujul fiind primul județ din țară care se implică și financiar în implementarea acestui program.
Premiul pentru „Cea mai îndelungată sponsorizare” a fost oferit companiei KMG International (fostul Rompetrol Grup) pentru cei 10 ani de susținere a activităților organizației OvidiuRo. Premiul a fost înmânat de vedetele Pro TV, Paula Herlo și Cristian Leonte.
Compania românească Dedeman, care susține programul Fiecare Copil în Grădiniță de ani buni și care în acest an și-a mărit susținerea financiară, a primit premiul „Cel mai nou Investitor Major”. Premiul a fost înmânat de Oana Cuzino.
Cea de-a șaptea ediție a Halloween Charity Ball a fost prezentată de Amalia Enache și Dragoș Bucurenci, eveniment organizat sub patronajul Președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, și al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților.

Sub sloganul „Fiecare Donator e Câștigător” – moment prezentat de Cabral Ibacka, Adela Vrînceanu Celebidachi și Bryan Jardine – a fost donată suma de 55.000 de euro. Cei mai generoși donatori au fost Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Familia Celebidachi și alți doi donatori, care au dorit să rămână anonimi.

Mihai Chițu și Iuliana Pușchilă de la „Vocea României” și Lucia au oferit cele mai bune momente artistice ale serii, iar trupa „Robin and the Backstabbers” și Moty Dance Studio au transformat sala de bal într-un ring de dans.

Investitori Majori: Pro TV, Carrefour, Fundația Carrefour, Raiffeisen Bank, Cargill, KMG International
(fostul Rompetrol Grup), GSK, Athenee Palace Hilton Bucharest, AEF, Dedeman, Lidl.

Parteneri eveniment: Pro TV, Stage Expert, Alexandra Tînjală (Agentia Sister), Zenith.

Parteneri media: Pro TV, Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin, Gândul, The One, HotNews, Unica, VIVA, Cațavencii, Magazinul Progresiv, HRB Expert, Romania Insider, City Compass, Business Review, Business Woman, Forbes, The Diplomat, comunicatedepresa.ro, România Pozitivă, IQ ads, CSR Media, Revista VIP, kudika, 9am, Garbo, wall-street.ro, Revista GETT’S.

Unirii Hall- Photo credits: Johannes Kruse


Ministrul Educatiei Remus Pricopie alaturi de fiica sa- Photo credits: Daniel Vrabioiu


Steven van Groningen, CEO Raiffeisen- Photo credits: Adrian Scutariu


„Fiecare Donator e Castigator”, Adela Vrinceanu Celebidachi- Photo credits: Amarjit Sidhu


Alexandra Tinjala, Cabral si Amalia Enache- Photo credits:Amarjit Sidhu


Membru al Parlamentului European, Daciana Sarbu-Photo credits: Daniel Vrabioiu


Amalia Enache-Photo credits: Adrian Scutariu


Angel Tilvar si Ana Szanto- Photo credits: Johannes Kruse


Concursul de costume- Photo credits: Dorel Melinte