În virtutea istoricului unei bune colaborări, Institutul Montessori București (MIB) a pus la dispoziția educatorilor din programele Asociației OvidiuRo, 3 burse la următorul curs de Asistent de educator AMI, nivelul 3 – 6 ani, ce are loc online, în perioada 1 – 12 august 2020.

Cele trei educatoare selectate, au fost alese pe baza gradului lor de implicare în programele susținute de OvidiuRo în comunitățile defavorizate, precum și pe baza interesului manifestat pentru acest tip de dezvoltare profesională.

În cadrul cursului, participanții vor avea ocazia să înțeleagă:
– importanța observării în lucrul cu copilul
– conceptele Montessori de libertate și disciplină
– cum să câștige încrederea copilului
– puterea minții absorbante a copilului la această vârstă
– felul în care se construiește mediul pentru a răspunde nevoilor copilului
– abilitatea de a permite copilului să devină din ce în ce mai independent
– tehnici de construire și menținere în bună stare a materialelor din mediu
– tehnici de îmbogățire a vocabularului.

În felul acesta, Asociația OvidiuRo continuă seria de intervenții dedicate profesorilor de învățământ preșcolar și primar, cu scopul de a crește calitatea procesului educațional și urmându-și astfel misiunea de a oferi copiilor din comunități dezavantajate acces la educație timpurie de calitate. Până în prezent, șase educatoare voluntare ale OvidiuRo au absolvit deja acest curs și, pe lângă aplicarea conceptelor Montessori la clasele la care predau, susțin și sesiuni pentru alți profesori de învățământ preșcolar și primar, înscriși de asemenea în programele asociației.
Mai multe detalii despre curs puteți găsi aici.