Toamna aceasta, Asociația OvidiuRo și partenerii de la UiPath Foundation trimit mii de cărți ilustrate pentru copiii săraci din județele Galați, Vaslui și Botoșani. În total, 15.000 de copii preșcolarilor din medii rurale defavorizate vor primi o carte pentru acasă, iar 760 de cadre didactice din învățământul preșcolar vor beneficia de formare online și materiale educaționale de calitate (kit-uri de lectură sau GrădiBiblioteci).

Prin acest proiect, Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu UiPath Foundation și cu Inspectoratele Județene din Galați, Vaslui și Botoșani, își propune să ofere copiilor preșcolari din medii defavorizate, șansa de a descoperi frumusețea cărților și să dea profesorilor instrumentele necesare pentru un act educațional de calitate. Obiectivul nostru comun: cu ajutorul profesorilor, copiii care provin din familii defavorizate să aibă șansa unui start propice la școală și șansa unui viitor mai bun.

Directorii de grădinițe care doresc ca în grădinița lor copiii să primească o carte pentru acasă și profesorii să beneficieze de ateliere de lectură și materiale educaționale sunt rugați să completeze formularul de înscriere, până pe 16 octombrie, AICI.

PrintÎnființată în ianuarie 2019, UiPath Foundation și-a asumat misiunea de a susține viitorul copiilor și al comunităților lor, oferindu-le celor din zonele defavorizate sprijin material și acces la educație pentru dezvoltarea competențelor adecvate secolului al 21-lea.