Începând cu luna septembrie, cu sprijinul UiPath Foundation, peste 12.000 de copii din mediul rural din județele Galați și Vaslui, precum și din cartierul Ferentari (București) vor primi câte o carte pentru acasă, iar aproximativ 100 de GrădiBiblioteci vor ajunge în tot atâtea grădinițe defavorizate. De asemenea, peste 1600 de cadre didactice din învățământul preșcolar vor fi formate cu susținerea fundației, prin programul OvidiuRO de încurajare a lecturii în grădinițe și acasă, Fiecare copil merită o poveste, în județele Galați și Vaslui și în București, cartierul Ferentari.

Prin acest parteneriat strategic, UiPath Foundation se alătură organizațiilor care, împreună cu OvidiuRO, aduc educația de calitate mai aproape de copiii aflați în situație de risc educațional, oferinde-le resurse – în special cărți ilustrate potrivite vârstei – la grădiniță și acasă. Obiectivul nostru comun: cu ajutorul profesorilor, copiii ce provin din familii defavorizate să aibă șansa unui start propice la școală și în viață.

Înființată în ianuarie 2019, UiPath Foundation și-a asumat misiunea de a susține viitorul copiilor și al comunităților lor, oferindu-le celor din zonele defavorizate sprijin material și acces la educație pentru dezvoltarea competențelor adecvate secolului al 21-lea.