Șotron Doi

summer school

Program pentru copiii de doi ani și mamele lor
Pregătirea copiilor în vârstă de doi ani pentru grădiniță

Șotron Doi este un modul educațional organizat pe durata a zece săptămâni care le oferă mamelor și copiilor o perspectivă despre ce înseamnă grădinița, astfel încât aceștia să fie pregătiți și nerăbdători să meargă zi de zi la grădiniță din toamnă. Șotron Doi se adresează copiilor de doi ani, dar îi include și pe cei mai mari care, din diferite motive, nu au fost niciodată înscriși la grădiniță.

Acest modul educațional s-a dovedit a fi un succes în familiarizarea părinților neîncrezători și a copiilor temători cu mediul structurat de învățare din grădiniță. În același timp, reprezintă un mod relaxant pentru părinți și profesori să se cunoască și să dobândesâască încredere unii în alții.

Programul debutează cu un workshop pentru profesorii voluntari care urmează să susțină cele zece sesiuni de câte două ore ale modulului Șotron Doi. Profesorii participanți primesc kit-uri de materiale educaționale care conțin cărți pentru copii și rechizite școlare. Sumele pentru asigurarea unei gustări sănătoase sunt de asemenea decontate.

În 2018, în total, 1000 de copii cu vârsta de 2 sau 3 ani și mamele lor s-au familiarizat cu grădinița, în 100 de comunități rurale defavorizate.

Pentru mai multe detalii despre istoricul Modulului Educațional Șotron, organizat încă din 2008 de OvidiuRo, vă invităm să accesați informația disponibilă în secțiunea pilot, urmând acest link.