CONTEXT
Proiectul își propune să inspire copiii să facă o schimbare pozitivă pentru mediul în care trăiesc.
Într-o lume a amenințărilor climatice, suntem mai datori decât oricând să-i învățăm pe cei mici să prețuiască și să protejeze natura.
Curiozitatea specifică acestei vârste face ca anii de grădiniță să fie momentul ideal pentru a-i apropia pe copii de natură, pentru a le forma atitudini pozitive față de mediu care să conducă ulterior la un comportament ecologic.
Rezultate 2022-2023
profesori formați în 10 sesiuni
seturi STEAM
hărți
În acest program ne propunem 3 obiective principale:
1
Conștientizarea problemelor de mediu
2
Modelarea unor atitudini de protejare a mediului
3
Formarea comportamentului ecologic
RESURSE
Formare online
10 sesiuni online de formare profesională cu accent pe cunoașterea biodiversității.
RESURSE
Resurse educaționale
– Seturi de materiale educaționale, ca de exemplu: cărți de ficțiune și non-ficțiune, magneți, lupe, unifix, pipete etc.
– Hărți cu fauna și flora României atât pentru grupă, cât și pentru fiecare copil
Oportunități de formare și dezvoltare pentru profesori, rigoare în conceperea activităților, întâlniri cu specialiști, o mulțime de idei noi, consiliere pentru profesori și implicare din partea părinților - iată doar câteva dintre aspectele care definesc un proiect din inima naturii și din inimile inițiatorilor pentru inimile noastre! În urma acestui frumos proiect am rămas cu informații extrem de utile, cu preșcolari fascinați, cu părinți implicați și cu o comunitate mai conștientă de bogăția naturii!
prof. Georgiana Gabriela Filimon
PARTENERI
Mulțumim
Suntem recunoscători tuturor celor care au ales să se implice și să susțină programele noastre de acces la educație timpurie de calitate pentru copiii din grupuri vulnerabile.
Cu sprijinul Raiffeisen Bank, în septembrie 2021, peste 3.000 de unități de învățământ au primit două cărți ilustrate, „Copacul meu” și „Bruno”, potrivite pentru explorarea biodiversității. Ulterior, în aprilie 2022, peste 1.000 de profesori au primit setul STEAM (cartea „Tom, ecologist”, cinci tipuri de grafice de perete, două calendare lunare pentru întâlnirea de dimineață, un joc de masă pentru formarea de eco-obiceiuri, două lupe, 20 de hărți cu fauna și flora din țara noastră și 20 de pipete pentru experimente științifice).
România de Poveste reprezintă extinderea și continuarea proiectului Povești sub Lupă, implementat în perioada 2018-2020, proiect în care 20.000 de preșcolari au participat la activități interdisciplinare STEAM organizate de 3.500 de profesori.
Având sloganul „Everyone can teach”, Asociația Learning by Teaching organizează, promovează și desfășoară activități și proiecte educaționale, în vederea formării și pregătirii tinerilor și adulților.
Proiectul a beneficiat de expertiza și sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), a Societății Române de Ornitologie (SOR) și a Asociației SNK (specializată în educație ecologică).
România Sălbatică – fotograf Dan Dinu, calendar finanțat de Kaufland România