Trimite Trimite CARTE prin SMS la 8844 și oferă-i unui copil vulnerabil șansa la educație

Copiii din medii defavorizate sunt înconjurați de prea puține cuvinte. Însă o carte poate schimba povestea unui copil sărac. AsociațiaOvidiuRo lansează, în prima zi de școală, campania „Schimbă-le povestea!”, un apel către toți cei care se pot implica și doresc să susțină educația preșcolară a unui copil vulnerabil.

În noua realitate generată de  pandemia de COVID-19, copiii care trăiesc în medii defavorizate nu au avut acces la grădiniță și la școala online, de aceea s-a adâncit decalajul educațional și au crescut șansele de abandon școlar. În plus, copiii din familiile sărace nu au deloc cărți acasă, iar în grădinițele din zonele defavorizate există de cele mai multe ori doar cărți de colorat, ceea ce creează un impediment major în pregătirea pentru școală a acestor copii.

Prin mesajul campaniei Schimbă-le-povestea”, subliniază importanța accesului tuturor copiilor la o educație timpurie de calitate. OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil sărac – să trimită un SMS (recurent, cu valoarea de 2 EUR/ lună), la 8844 cu textul CARTE. Fiecare SMS trimis reprezintă o carte care va fi oferită unui copil sărac. De cele mai multe ori, va fi prima lui carte. Va fi începutul unei noi povești, poate va fi pagina întoarsă către un viitor mai bun.

Campania este lansată în cadrul American Independent Film Festival (AIFF), ce are loc în perioada 14-20 septembrie la București. Inspirat de curajul tematic şi de încărcătura socială a filmelor americane independente, Festivalul donează, prin Asociația Cinemascop, toate încasările care îi revin din vizionările filmelor de la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Ţăranului şi Mercato Kultur către Asociația OvidiuRo, pentru susținerea acestei campanii. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma Eventbook.ro și vor putea fi achiziționate și în locații, înainte de proiecții, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul filmedefestival.ro la secțiunea Program.