Halloween cu Ethan Hawke şi Cristi Mungiu

Vlad Stoicescu – Luni, 02 Noiembrie 2009

Invitat de onoare la balul de la Bucureşti, actorul american l-a cunoscut pe regizorul laureat la Cannes.

O sală de grădiniţă improvizată şi scaunul verde de dimensiuni liliputane, pe care s-a aşezat Ethan Hawke la conferinţa de presă organizată ad-hoc, au fost punctul de start al evenimentului caritabil derulat, sâmbătă seara, la Palatul Parlamentului.

Printre invitaţi, Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite, Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Fundaţiei Lauder România, Andreea Esca, Loredana Groza, Mihai Leu, Dan Bittman sau Cristian Mungiu, care s-a întreţinut îndelung cu Ethan Hawke. Prezent la Bucureşti pentru a susţine acţiunile asociaţiei patronate de mama sa, Ethan, purtând redingotă şi joben, a magnetizat atenţia sutelor de invitaţi, pozând în zeci de ipostaze.

Zâmbetele oaspeţilor şi dorinţa de a sprijini un proiect umanitar au fost, poate, singurele constante ale unei seri care şi-a purtat invitaţii prin discuţii subţiri, dileme de alcov şi seriozităţi de salon.

Intensitatea ediţiilor trecute a absentat însă, pentru că balul din 2009 n-a mai licitat obiectele donate de personalităţi, ci doar le-a oferit premiu donatorilor. Aşa au ajuns celebrii pantofi Christian Dior ai Madonnei la Carrefour, lanţul de aur al Vanesei Redgrave la Raiffeisen Bank sau o geantă a lui Ethan Hawke la BERD.