Andreea Marin Bănică şi Dan Bittman vor să combată abandonul şcolar

15 Iun 2009 | Izabela Niculescu

Andreea Marin, Cabral, Damian Drăghici, Dana Deac şi Dan Bittman sunt protagoniştii campaniei publicitare ce promovează campania „Şcoala te face mare”, iniţiată la începutul lunii iunie de Asociaţia Ovidiu Rom şi Asociaţia Telefonul Copilului, şi dezvoltată de Saatchi & Saatchi, ce are promovarea importanţei educaţiei pentru toţi copiii.
Campania este sprijinită de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, precum şi de UNICEF. Scopul campaniei „Şcoala te face mare” este de a mări gradul de participare la şcoală al copiilor defavorizaţi şi de a face ca educaţia să devină o prioritate pe agenda publică.

Printre obiectivele proiectului se numără conştientizarea populaţiei cu privire la abandonul şcolar prin intermediul campaniei mass media, conştientizarea populaţiei asupra drepturilor şi responsabilităţilor în privinţa educaţiei, punerea la dispoziţia părinţilor a serviciilor oferite de Asociaţia Telefonul Copilului prin intermediul 116 111 în vederea solicitării de informaţii şi pentru a raporta problemele cu care se confruntă în demersurile pentru înscrierea copiilor la şcoală, informarea autorităţilor asupra cazurilor înregistrate la 116 111, influenţarea politicilor publice astfel încât tot mai mulţi copii să beneficieze de dreptul la educaţie.

“Această campanie s-a declanşat, de fapt, în urma declinului gradului de cultură din România. Astfel, dacă această tendinţă nu este contracarată, consecinţe devastatoare vor rezulta pe piaţa de muncă din România”, crede Leslie Hawke, presedinte al Asociaţiei Ovidiu Rom şi mama celebrului actor Ethan Hawke.