Pentru a da copiilor acces la educație timpurie de calitate, redirecționați către Asociația OvidiuRO 3,5% din impozitul pe venit obținut în anul anterior

Este o procedură simplă, care nu vă costă nimic. Este dreptul fiecărei persoane ca, anual, o parte din impozitul pe care îl plătește către Stat să fie direcționată către o cauză în care crede. În caz contrar, acești bani ajung tot la Stat.

Termen limită de depunere a formularului 230: 25 mai 2023

Venituri eligibile: din salarii/pensii impozabile, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu aveți obligația să depuneți Declarația Unică).

Ce trebuie să faceți:

 1. Dacă în 2022 ați avut salariu sau pensie impozabilă DESCĂRCAȚI:
  • AICI formularul 230 cu opțiunea direcționării pe 1 an sau
  • AICI formularul 230 cu opțiunea direcționării pe 2 ani.

  Completați cu majuscule datele personale și semnați. Acolo unde a fost nevoie de datele asociației, am completat deja noi.

 2. COMPLETAȚI formularul cu datele personale, așa cum apar în cartea de identitate. Suma va fi completată de personalul Administraţiei Financiare.
 3. TRIMITEȚI formularul completat, pâna la data de 25 mai 2023 (data poștei), la Administrația Financiară de care aparțineți. Aveți la dispoziție următoarele modalități de trimitere:
  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depuneți direct la registratura Administrației Financiare de care aparțineți;
  • folosiți serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

Nume beneficiar: Asociația OvidiuRO
Cod fiscal: 16 40 50 35
Banca: RAIFFEISEN Bank
RON: RO13RZBR0000060010043248

Pentru donații în valută (SWIFT: RZBRROBU):
EUR: RO86RZBR0000060007140082
USD: RO64RZBR0000060007140090

De asemenea, se pot face donaţii prin organizația parteneră din SUA
Cec trimis către:
(a U.S. 501c3 charity)
63 Benedict Ave.
Tarrytown, NY 10591
914-909-2426

Fiecare agent economic are puterea de a redirecționa gratuit, fară niciun cost suplimentar, o parte din impozitul datorat Statului, în interesul unor cauze sociale pe care le consideră benefice pentru comunitate. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0.5% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

Ne puteți ajuta să-i susținem și în acest an școlar pe copiii din cadrul programului Citește-mi 100 de povești!. Găsiți mai jos contractul de sponsorizare.

Vă recomandăm să contactați contabilul firmei dvs. pentru asistență în acest demers.

Pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit, trebuie urmați 3 pași simpli:

 1. Încheierea contractului de sponsorizare, conform legii, între beneficiar –– Asociația OvidiuRO şi sponsorul – persoana juridică.
 2. Înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.
 3. Calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Documente utile:

Trimite CARTE prin SMS la 8844 și donezi 2 euro/lună pentru Prima Carte a unui copil sărac.

Imediat ce a fost trimis SMS-ul ce conține codul CARTE, veți primi următorul mesaj de confirmare:
Ești la un pas de a finaliza donația. Trimite acum gratuit CARTE DA la 8844 și confirmă donația de 2 euro/lună pentru prima carte a unui copil sărac. Mulțumim!

După ce trimiteți CARTE DA la 8844, veți primi un mesaj de mulțumire, care vă confirmă că donația dvs. a fost înregistrată.

Ai ales să donezi 2 euro lunar și să oferi o carte unui copil sărac. OvidiuRO si Digi (sau Orange / Telekom / Vodafone) îți mulțumesc! Poți opri donația cu CARTE STOP la 8844. Info 0213158806

Daca trimiteți CARTE STOP la 8844, veți primi mesajul de dezabonare:
Donația ta lunară pentru educația copiilor săraci a fost dezactivată. Îți mulțumim pentru sprijin! Rezultatele se văd aici: www.ovid.ro.

Daca trimiteți un cod care nu este recunoscut, veți primi mesajul de eroare:
Mulțumim că vrei sa donezi! Cuvântul cheie a fost scris greșit. Nu ai fost taxat. Alege cauza pentru care vrei să donezi lunar pe www.donatie.ro/cod

Se poate trimite o singură dată mesajul de abonare de pe un număr de telefon. Daca un donator trimite încă o data CARTE la 8844, fără să fi oprit donația recurentă cu CARTE STOP, primește mesajul:

Acest mesaj nu a fost taxat, ai activat deja donația lunară pentru OvidiuRO. Îți mulțumim. Informații suplimentare la tel 021/315.88.06

Încurajăm atât voluntariatul individual cât și pe cel realizat prin programe structurate în cadrul companiilor, în comunități locale în care și compania dvs. își desfășoară activitatea. Voluntarii OvidiuRO se implică în principal în eforturile de strângere de fonduri și în cele de organizare a evenimentelor asociației.

Trei moduri în care poți fi voluntar OvidiuRO:

1. Strângere de fonduri:

 • Ajutați-ne să strângem cât mai multe formulare de 3,5% în beneficiul educației preșcolare pentru copiii săraci!
 • Creați propriul eveniment de strângere de fonduri (de exemplu, vă puteți dona ziua de naștere pe Galantom, puteți organiza o vânzare de prăjituri, de limonadă etc.)

2. Asistență la birou: Menținerea la zi a bazei de date este extrem de importantă pentru munca noastră. Vă invităm la noi la birou dacă doriți să ne ajutați.

3. Implicare activități teren: Având în vedere faptul că programul este implementat de către profesori și echipe locale în timpul programului de lucru normal, voluntariatul cu copiii este dificil în majoritatea cazurilor. Scrieți-ne dacă vreți să participați la activități în grădiniță sau la atelierele de vară!

Alte modalități de a ajuta:

 • Tranduceri punctuale engleză-română
 • Fotografie și videografie profesionale
 • Cercetare
 • Pregătirea evenimentelor

Descarcă contract de sponsorizare

Contract pentru suport financiar (Word) Contract pentru produse și servicii (Word)

Asociația OvidiuRO este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, conform Deciziei ANAF nr. 67237 din 9.04.2019.

Pentru mai multe informații

Ne puteți contacta la: oana.tomozei@ovid.ro | 0742 88 75 44