Contul meu

Ce este contul OvidiuRo?

Contul este o modalitate de a te autentifica, în calitate de director, educatoare sau persoană afliliată unei unităţi de învăţământ, folosind adresa ta de e-mail tău și o parolă. Contul tău OvidiuRo este legătura ta personală cu proiectele Asociaţiei OvidiuRo.

Ce pot face cu acest cont?

Momentan cu ajutorul acestui cont poţi:

 • valida participarea ca director sau profesor în programul „Citește-mi 100 de povești!”!
 • edita datele unităţii tale de învăţământ, dacă ești director sau coordonator
 • completa planul de lectură din cadrul proiectului „Citește-mi 100 de povești!”, dacă ești director sau coordonator
 • participa la activităţile asociaţiei

Cum îmi pot crea un cont?

Îţi poţi crea un cont accesând butonul Înregistrare din stânga și completând formularul. După primirea e-mailul de confirmare de la office@ovid.ro pe adresa de e-mail pe care ai trecut-o în formular, vei putea intra imediat în contul tău.

Dacă ești cadru didactic sau lucrezi la o unitate de învăţământ vei putea selecta această unitate în timpul înregistrării pentru a participa alături de ea la proiecte.

 

Întrebări frecvente

Înscrierea unei unităţi de învăţământ în programul "Citește-mi 100 de povești" se poate face doar de către Directorul acesteia.

Pentru a îţi înscrie unitatea de învăţământ în program ai nevoie de un cont personal OvidiuRo. Dacă ai creat deja un cont pentru un alt program (sau pentru altă ediţie a acestui program), recomandăm să folosești același cont. Dacă nu ai un cont, poţi crea unul nou, aici.

Pași de parcurs:

 1. Autentifică-te în contul tău personal OvidiuRo (sau creează-ţi un cont dacă nu ai unul deja).
  Pentru contul tău alege rolul de "management unitate învăţământ" și setează-ţi corect unitatea de învăţământ în profil dacă nu ai făcut-o deja. Pentru conturi existente, aceste detalii pot fi actualizate în secţiunea 'Editare cont' din pagina de profil.
 2. Din pagina de profil (vei ajunge direct acolo după autentificare), în partea de jos, dă click pe butonul de înscriere din căsuţa programului "Citește-mi 100 de povești".
 3. Completează formularul de înscriere pe acea pagină.
 4. Verifică și actualizează datele unităţii tale de învăţământ dacă este necesar (vei fi trimis automat pe pagina de editare a detaliilor după completarea formularului de înscriere, sau o poţi accesa din pagina de profil, butonul "Editare unitate").
 5. După acest pas unitatea de învăţământ este înscrisă în program.

Elaborați împreună cu educatoarele planul de lectură (termen de completare în contul unității de învățământ: 10 octombrie 2021).

Comunicați educatoarelor că este necesar să își creeze fiecare propriul cont de profesor, până la 10 octombrie 2021, aici (link creare cont). Acesta va fi folosit pentru conectarea la sesiunile de formare obligatorii, de care sunt condiționate resursele pentru profesori și copii și obținerea certificatului de Grădiniță - bibliotecă, pentru unitatea de învățământ.

Monitorizați implementarea activităților din planul de lectură și sprijiniți educatoarele să participe la sesiunile de formare obligatorii și, în funcție de interesul și disponibilitatea fiecăreia, la sesiunile opționale.

Dacă a fost ales un coordonator pentru unitatea de învăţământ (prin introducerea adresei sale de e-mail în zona "Editare unitate"), contul acestei persoane are aceleași permisiuni ca un director, deci poate continua participarea în program.

Dacă ești noul director, te rugăm să îţi creezi un cont OvidiuRo (dacă nu ai facut-o deja) și să ne contactezi prin e-mail (folosind aceeași adresă pe care ţi-ai creat contul OvidiuRo) și să ne comunici detaliile contului  și unitatea de învăţământ în cauză. În cel mai scurt timp te vom seta ca director pentru acea grădiniţă și vei putea edita datele și Planul de Lectură.

Te rugăm să verifici întâi și folderele de Spam / Bulk în clientul tău de e-mail.

Dacă nu găsești acolo e-mail-ul de confirmare te rugăm să încerci să te autentifici cu adresa de e-mail completată în formular (și parola dacă ţi-ai ales una). Dacă ai completat mai de mult formularul și nu ţi-ai ales o parolă poţi folosi funcţia Recuperare Parolă pentru a îţi accesa contul.

Dacă nu ai reușit să accesezi contul după pașii de mai sus, este posibil ca adresa completată în formular să fie greșită. Ne poţi trimite un e-mail și vom verifica manual.

Dacă ai completat Formularul de Înscriere în program și nu îţi regăsești grădiniţa pe hartă este posibil ca aceasta să nu se fi actualizat încă.

Statusul înscrierii unităţii de învăţământ poate fi verificat în pagina de profil de către director (contul care a completat formularul de înscriere în program) și coordonator (dacă contul acestuia a fost completat pe pagina "Editare unitate").

Pentru activităţi care se desfășoară în multiple structuri puteţi adăuga o singură activitate generală în planul de lectură. Puteţi menţiona în descrierea activităţii câte grupe participă, dar nu este obligatoriu.

În planul de lectură se pot încărca imagini pentru activităţile introduse. Folosiţi această funcţie pentru a încărca imagini din cursul desfășurării activităţilor.

Planul de Lectură trebuie completat de Director sau coordonator. Aceștia au acces la contul creat după înscrierea unitaţii în program.

Momentan un cont OvidiuRo poate administra o singură unitate de învăţământ. Dar o persoană poate avea acces la mai multe conturi diferite, câte unul pentru fiecare unitate de învăţământ.

Pentru sesiunea toamnă 2021 criteriile pentru înscrierea în program sunt:

- unităţi de învăţământ cu PJ în mediul rural

- unităţi care nu au fost deja certificate ca fiind "Grădiniţe Bibliotecă" în programul "Citește-mi 100 de Povești" în sesiunile trecute

Pentru sesiunea toamnă 2021 criteriile pentru certificare sunt:

 • Înscrierea unităţii în program pe site-ul OvidiuRo (conform criteriilor de eligibilitate menţionate în întrebarea anterioară)
 • Completarea activităţilor obligatorii din Planul de Lectură
 • Minimum un profesor afiliat unităţii de învăţământ care are cont OvidiuRo și a absolvit cursul online din cadrul programului.