Contul tău

Ce este contul OvidiuRo?

Contul OvidiuRo este o modalitate de a te autentifica pe site-ul OvidiuRo (folosind e-mail-ul tău și o parolă) pentru a participa la proiecte și campaniile noastre.

Contul este intenţionat a fi folosit de către directorii, profesorii, asistenţii și toate persoanele implicate în campaniile OvidiuRo.

Ce pot face cu acest cont?

Momentan cu ajutorul acestui cont poţi:

  • participa la proiectele desfășurate de OvidiuRo împreună cu unitatea de învăţământ la care lucrezi sau pe care o susţii
  • primi invitaţii la evenimente online găzduite de OvidiuRo (webinarii, workshop-uri)
  • administra datele pe care le deţinem cu privire la tine și la unitatea ta de învăţământ
  • (directori) edita datele unităţii tale de învăţământ
  • (directori) edita planul tău de lectură din cadrul proiectului  „Citește-mi 100 de povești!”
  • (în curând) să te înscrii în proiectul „Punguţa cu două cărţi”

Cum îmi pot crea un cont?

Îţi poţi crea un cont accesând butonul Înregistrare din stânga și completând formularul de înregistrare. Contul va fi creat automat și te vei putea autentifica pe loc.

Dacă ești cadru didactic sau lucrezi la o unitate de învăţământ vei putea selecta această unitate în timpul înregistrării pentru a participa alături de ea la proiecte.

 

Cum mă pot autentifica
în contul OvidiuRo?

Cum mă pot înscrie pentru
Atelierele de Vară Șotron?

Întrebări frecvente

Pentru a îţi înscrie unitatea de învăţământ în proiect trebuie să completezi Formularul de Înscriere.

În urma completării îţi vom crea automat un cont OvidiuRo și îl vom atribui  unitatea de învăţământ nou creată. Vei putea apoi edita detaliile publice și completa Planul de Lectură din zona Contul tău.

Dacă înscrierile nu sunt deschise, va trebui să aștepţi următoarea perioadă pentru a te înscrie.

În această situaţie te rugăm să îţi creezi un cont nou OvidiuRo aici. Cu ajutorul acestui cont vei putea participa și la alte proiecte ale Asociaţiei pe viitor.

Apoi va trebui să ne contactezi prin e-mail și să ne comunici adresa de e-mail cu care ţi-ai creat acest cont nou și numele unităţii de învăţământ la care trebuie să fii director. În cel mai scurt timp te vom seta ca director pentru acea grădiniţă și vei putea edita datele și Planul de Lectură.

Te rugăm să verifici întâi și folderele de Spam / Bulk în clientul tău de e-mail.

Dacă nu găsești acolo e-mail-ul de confirmare te rugăm să încerci să te autentifici cu adresa de e-mail completată în formular (și parola dacă ţi-ai ales una). Dacă ai completat mai de mult formularul și nu ţi-ai ales o parolă poţi folosi funcţia Recuperare Parolă pentru a îţi accesa contul.

Dacă nu ai reușit să accesezi contul după pașii de mai sus, este posibil ca adresa completată în formular să fie greșită. Ne poţi trimite un e-mail și vom verifica manual.

Dacă ai completat Formularul de Înscriere în program și nu îţi regăsești grădiniţa pe hartă este posibil ca aceasta să nu se fi actualizat încă.

Daca nu o găsești nici după o oră, cel mai probabil codul SIRUTA a fost completat incorect în formular. În acest caz poţi aștepta câteva zile, noi verificăm și corectăm manual fiecare înscriere, iar dacă în continuare nu apare ne poţi trimite un e-mail și vom verifica în baza de date.

Între timp poţi accesa contul tău OvidiuRo (creat automat când ai completat Formularul de Înscriere) și poţi începe să îţi completezi Planul de Lectură.

Planul de lectură poate fi completat în avans pentru întreaga perioadă disponibilă. Perioada disponibilă se extinde odată cu trecerea timpului.

Pentru activităţi care se desfășoară în multiple structuri puteţi adăuga o singură activitate generală în planul de lectură. Puteţi menţiona în descrierea activităţii câte grupe participă, dar nu este obligatoriu.

La sfârșitul proiectului fiecare unitate de învăţământ va avea de prezentat un portofoliu. În acest portofoliu veţi include detalii despre activităţile efectuate. Detalii despre portofoliu vor fi publicate în curând.

Planul de Lectură trebuie completat de Director sau coordonator. Aceștia au acces la contul creat după completarea Formularului de Înscriere în program.

Momentan un cont OvidiuRo poate administra o singură unitate de învăţământ. Dar o persoană poate avea acces la mai multe conturi diferite, câte unu pentru fiecare unitate de învăţământ.

Un bug care putea cauza această problemă a fost rezolvat de curând.

Totuși, este posibil ca datele sa nu se salveze corect, sau salvarea să dureze 10-20 de secunde în momente în care multe persoane accesează site-ul.

Vă rugăm să așteptaţi 30 de secunde să vedeţi dacă apare mesaul de confirmare, iar dacă nu, să incercaţi din nou.

Lucrăm deja la o soluţie prin care veţi putea imprima Planul de Lectură.