Contul meu

Ce este contul OvidiuRO?

Contul OvidiuRO este legătura ta personală cu proiectele Asociaţiei OvidiuRO. Contul este o modalitate de a te autentifica, înscrie și participa în proiectele Asociației OvidiuRO.

Ce pot face cu acest cont?

Cu ajutorul acestui cont poţi:

 • participa, în nume personal, în proiectele și programele OvidiuRO
 • dacă ești directorul unității de învățământ, poți:
  • înscrie unitatea de învățământ în proiectele și programele unde aceasta este eligibilă
  • edita datele unităţii de învăţământ
  • desemna un coordonator pentru programul național „Citește-mi 100 de povești!
  • completa planul de lectură pentru programul național „Citește-mi 100 de povești!”

 

Cum îmi pot crea un cont?

Intră pe http://www.ovid.ro/contul-meu/, unde îți poţi crea un cont accesând butonul Creează-ți un cont, din ecranul albastru din stânga și apoi completează formularul ce se va deschide. Pașii sunt:

 • scrie o adresă de e-mail personală, pe care o vei folosi de fiecare dată în toate interacțiunile cu OvidiuRO (va fi nevoie să o introduci de două ori, pentru a te asigura că este corect scrisă)
 • alege o parolă a contului tău OvidiuRO
 • vei primi pe e-mail un mesaj cu link-ul de activare a contului și cu informații despre Politica de protecție a copiluluiDacă nu este în Inbox, caută și în Spam sau Junk
 • citește Politica de protecție a copilului și apoi activează contul
 • mențiune foarte importantă: activând contul, declari că ai luat la cunoștință și că esti de acord cu Politica de protecție a copilului
 • după ce apeși link-ul de activare primit, vei putea să intri în contul tău, folosind adresa de e-mail mai sus menţionată și parola aleasă
 • se va deschide un formular cu câmpuri ce trebuie completate prin selectare dintr-o listă predefinită (ex: județ, localitate, ești sau nu educatoare, unitatea de învățământ de care aparții – în cazul în care lucrezi într-o unitate de învățământ etc).

Întrebări frecvente

Poți înscrie unitatea de învăţământ în program DOAR dacă ești director și ți-ai creat deja un cont personal OvidiuRO. Platforma îţi va da informații despre eligibilitatea unității. Dacă ești educatoare și bifezi că ești director, apar ulterior probleme, de aceea recomandăm să ajuți directorul să înscrie unitatea fără a prelua acest rol.

Dacă ai deja creat un cont poți folosi același cont. Dacă nu ai un cont, poţi crea unul nou, aici

Ce pași are de parcurs DIRECTORUL:

 1. În cont, în partea de jos, dă click pe butonul de înscriere din chenarul cu programul național „Citește-mi 100 de povești!.
 2. Completează formularul de înscriere a unității de învățământ pe acea pagină. Dacă adresa oficială de e-mail a unității nu este corectă, dă click pe link-ul de semnalare a acestui fapt și noi vom verifica și corecta adresa (link-ul este în al doilea pas al formularului, în căsuța cu detaliile unităţii de învăţământ).
 3. Vei primi un e-mail cu un link pentru confirmarea înscrierii unității în program. Dacă nu este în Inbox, caută și în Spam sau Junk. Dă click pe acel link pentru a confirma cererea de înscriere. Contul tău va deveni automat administratorul acelei unităţi de învăţământ pe site-ul nostru și vei putea edita datele și completa planul de lectură. După acest pas, unitatea de învăţământ (care include toate structurile cu grupe de preșcolari) este înscrisă în program. 
 4. Comunică educatoarelor că este necesar să își creeze fiecare câte un cont personal (o pot face aici) și să își selecteze unitatea de învăţământ. 
 5. Poţi vedea o listă cu toate persoanele care au selectat în contul lor unitatea ta de învăţământ dând click pe butonul Afiliaţi din pagina Contul meu. Dacă dorești, de aici poți selecta și desemna un coordonator, care poate edita planul de lectură și poate monitoriza activitățile din program.
 6. Elaborează împreună cu educatoarele planul de lectură.
 7. Monitorizează implementarea planului de lectură și sprijină educatoarele să participe la sesiunile de formare obligatorii și, în funcție de interesul și disponibilitatea fiecăreia, la sesiunile opționale.

Faceți o postare pe pagina Facebook a grădiniței sau a școlii în care descrieți activitatea (ex: insulă de lectură, rutină de lectură, evenimente de lectură) și tag la @Asociația OvidiuRO, iar la finalul postării, folosiți și #100depovești. 

Respectați dreptul la protejarea imaginii copilului în contextul distribuirii fotografiilor pe rețelele de socializare.

Recomandăm ca înscrierea unității de învățământ să fie făcută de către director cu implicarea educatoarelor interesate.

Dacă acest lucru nu este posibil, educatoarea dintr-o unitate de învățământ eligibilă poate participa individual în program. Menționăm că unitatea nu va fi certificată ca unitate Grădiniță-Bibliotecă, iar participarea individuală anulează posibilitatea înscrierii în viitor a unității în program și obținerea certificatului de Grădiniță-Bibliotecă. De aceea, recomandăm să clarificați cu directorul unității acest aspect.

Pentru participare individuală, ca educatoare, vă creați cont personal, participați (cu adresa de email cu care ați creat contul) la toate cele trei sesiuni de formare obligatorii și primiți pachetul de cărți pentru insula de lectură din grupă. Dacă parcurgeți și cursul asincron, până la finalul lunii octombrie 2022, platforma vă va genera automat certificatul de absolvire a cursului și veți  primi și un pachet cu 20 de cărți pentru a fi luate acasă de copiii din grupă.

Nu. Unitatea de învățământ cu personalitate juridică, înscrisă de director, include toate structurile arondate cu grupe de preșcolari. 

În anul școlar 2021-2022, în județele Botoșani, Galați, Olt și Vaslui a fost implementat proiectul „Fiecare Copil Merită o Poveste”, prin care au fost formate educatoarele și dotate centrele de bibliotecă, de aceea nu se mai regăsesc pe lista din această serie a „Citește-mi 100 de povești!”.

În această serie a programului național „Citește-mi 100 de povești!”, se pot înscrie doar cele 1.271 de unități școlare cu risc mediu și ridicat de părăsire timpurie a școlii, din mediul rural, cu grupe de preșcolari, care nu au deja certificat de Grădiniță-Bibliotecă (cele colorate cu verde pe hartă). Vom anunța în timp util care sunt criteriile pentru următoarele serii de formare în cadrul programului național „Citește-mi 100 de povești!”.