Contul meu

Ce este contul OvidiuRo?

Contul OvidiuRo este legătura ta personală cu proiectele Asociaţiei OvidiuRo. Contul este o modalitate de a te autentifica, în calitate de director, educatoare sau persoană afliliată sau nu unei unităţi de învăţământ, folosind adresa ta personală de e-mail și o parolă pe care o vei stabili în momentul creării contului.

Ce pot face cu acest cont?

Cu ajutorul acestui cont poţi:

 • participa, în nume personal, la proiectele și programele OvidiuRo
 • dacă ești directorul unității de învățământ, poți:
  • înscrie unitatea de învățământ în proiectele/ programele unde aceasta este eligibilă
  • edita datele unităţii de învăţământ
  • desemna un coordonator al activităților desfășurate de angajați, în cadrul proiectelor/ programelor OvidiuRo
  • completa planul de lectură din cadrul proiectului „Citește-mi 100 de povești!”

 

Cum îmi pot crea un cont?

Îţi poţi crea un cont accesând butonul Creează-ți un cont, din ecranul albastru din stânga și completând formularul ce se va deschide. Pașii sunt:

 • alege o adresă de e-mail personală, pe care o vei folosi de fiecare dată în toate interacțiunile cu OvidiuRo (va fi nevoie să o introduci de două ori, pentru a te asigura că este corect scrisă)
 • alege o parolă a contului tău OvidiuRo
 • vei primi pe e-mail-ul menționat în pasul de mai sus un mesaj în care vei primi informații despre Politica de protecție a copilului, pe care să o citești, precum și un link de activare a contului tău.
 • mențiune foarte importantă: activând contul, declari că ai luat la cunoștință și că esti de acord cu Politica de protecție a copilului
 • după ce apeși link-ul de activare, vei putea să te conectezi în contul tău, folosind adresa de e-mail mai sus menţionată și parola aleasă
 • se va deschide un formular cu câmpuri ce trebuie completate prin selectare dintr-o listă predefinită (ex: județ, localitate, ești sau nu educatoare, unitatea de învățământ de care aparții – în cazul în care lucrezi într-o unitate de învățământ, etc).

Dacă ești directorul unei unități de învățământ eligibilă într-un anumit proiect/ program OvidiuRo, o vei putea înrola acolo. Platforma îţi va da informații despre eligibilitatea unității.

Mențiune foarte importantă: înrolarea unității o poate face exclusiv directorul acesteia. Se va genera un e-mail automat pe adresa de e-mail a unității de învățământ, existentă deja în platforma OvidiuRo. De aceea este important să ai acces la această adresă de e-mail. În mesajul primit vei primi un link pentru confirmarea înscrierii unității în acel proiect/ program. Dacă adresa de e-mail a unității de învățământ (pe care OvidiuRo o are deja) nu este corectă, în formularul de înscriere în proiectul „Citește-mi 100 de Povești!” există un link pentru raportarea acestei probleme.

Întrebări frecvente

Înscrierea unei unităţi de învăţământ în programul "Citește-mi 100 de povești!" se poate face doar de către Directorul acesteia.

Pentru a îţi înscrie unitatea de învăţământ în program ai nevoie de un cont personal OvidiuRo. Dacă ai creat deja un cont pentru un alt program (sau pentru altă ediţie a acestui program), recomandăm să folosești același cont. Dacă nu ai un cont, poţi crea unul nou, aici.

Pași de parcurs:

 1. Autentifică-te în contul tău personal OvidiuRo (sau creează-ţi un cont dacă nu ai unul deja).
 2. (Dacă ţi-ai creat un cont nou: vei primi un e-mail de confirmare. Dă click pe butonul de confirmare din acel mail și completează restul de detalii pentru contul tău.)
 3. Din pagina de profil (vei ajunge direct acolo după autentificare), în partea de jos, dă click pe butonul de înscriere din căsuţa programului "Citește-mi 100 de povești!".
 4. Completează formularul de înscriere pe acea pagină. Dacă adresa de e-mail pe care o avem în baza de date pentru școala ta nu este corectă, dă click pe link-ul de semnalare a acestui fapt și vom verifica și corecta adresa (link-ul este în al doilea pas al formularului, în casuţa cu detaliile unităţii de învăţământ).
 5. Un e-mail de confirmare va fi trimis către e-mailul unităţii de învăţământ. Dă click pe acel e-mail pentru a confirma cererea de înscriere. Contul tău va deveni automat administratorul acelei unităţi de învăţământ pe site-ul nostru și va dobândi abilitatea de a edita datele și a completa planul de lectură pentru unitate.
 6. După acest pas unitatea de învăţământ este înscrisă în program.
 7. Elaborați împreună cu coordonatorul desemnat și cu educatoarele planul de lectură
 8. Comunică educatoarelor că este necesar să își creeze fiecare propriul cont personal (o pot face aici) și să își selecteze unitatea de învăţământ. Vor folosi contul OvidiuRo pentru conectarea la sesiunile de formare și/sau la cursurile disponibile online și obligatorii, de care este condiționată oferirea de resurse pentru educatoare și copiii din grupa lor, precum și obținerea certificatului de Grădiniță - bibliotecă, pentru unitatea de învățământ. Poţi vedea o listă cu toate persoanele care au selectat în cont unitatea ta de învăţământ dând click pe butonul "Afiliaţi" din pagina "Contul meu".
 9. Monitorizați implementarea activităților din planul de lecturăși sprijiniți educatoarele să participe la sesiunile de formare obligatorii și, în funcție de interesul și disponibilitatea fiecăreia, la sesiunile opționale.

Dacă a fost ales un coordonator pentru unitatea de învăţământ (prin introducerea adresei sale de e-mail în zona "Editare unitate"), contul acestei persoane are aceleași permisiuni ca un director, deci poate continua participarea în program.

Dacă ești noul director, te rugăm să îţi creezi un cont OvidiuRo (dacă nu ai facut-o deja) și să ne contactezi prin e-mail (folosind aceeași adresă pe care ţi-ai creat contul OvidiuRo) și să ne comunici detaliile contului  și unitatea de învăţământ în cauză. În cel mai scurt timp te vom seta ca director pentru acea grădiniţă și vei putea edita datele și Planul de Lectură.

Te rugăm să verifici întâi și folderele de Spam / Bulk în clientul tău de e-mail.

Dacă nu găsești acolo e-mail-ul de confirmare te rugăm să încerci să te autentifici cu adresa de e-mail completată în formular (și parola dacă ţi-ai ales una). Dacă ai completat mai de mult formularul și nu ţi-ai ales o parolă poţi folosi funcţia Recuperare Parolă pentru a îţi accesa contul.

Dacă nu ai reușit să accesezi contul după pașii de mai sus, este posibil ca adresa completată în formular să fie greșită. Ne poţi trimite un e-mail și vom verifica manual.

Întâi te rugăm să verifici folderele Spam / Bulk, unele servicii de e-mail pot eticheta greșit e-mailuri.

Te rugăm să accesezi din nou formularul de înregistrare în proiectul "Citește-mi 100 de Povești!". Dacă înscrierea este înregistrată vei avea opţiunea să retrimiţi e-mail-ul de confirmare odată pe oră. Cu această ocazie te rugăm să verifici și dacă adresa de e-mail a unităţii la care trimitem e-mailul este corectă și să ne contactezi direct dacă nu este.

Harta conține doar unitățile de învățământ care au parcurs și finalizat deja procesul de certificare ca grădinițe – bibliotecă.

Harta este actualizată la finalul unei serii de certificare.

Dacă știi totuși că unitatea ta de învățământ a obtinut acest certificat dar nu se regăsește pe hartă, te rugăm să ne trimiți un mesaj detaliat (denumire unitate, judet, localitate, etc), pe adresa ateliere@ovid.ro (nu uita să ne trimiți și un număr de telefon la care să te putem contacta).

Pentru activităţi care se desfășoară în multiple structuri puteţi adăuga o singură activitate generală în planul de lectură. Puteţi menţiona în descrierea activităţii câte grupe participă, dar nu este obligatoriu.

În planul de lectură se pot încărca imagini pentru activităţile introduse. Folosiţi această funcţie pentru a încărca imagini din cursul desfășurării activităţilor.

Planul de Lectură trebuie completat de Director sau coordonator. Aceștia au acces la contul creat după înscrierea unitaţii în program.

Momentan un cont OvidiuRo poate administra o singură unitate de învăţământ. Dar o persoană poate avea acces la mai multe conturi diferite, câte unul pentru fiecare unitate de învăţământ.

Pentru sesiunea 2022 orice unitate de învăţământ care nu este deja certificată ca "Grădiniţă Bibliotecă" este eligibilă pentru participare.

Criteriile pentru sesiunea 2022 vor fi anunţate în curând.

Dacă a fost ales un coordonator pentru unitatea de învăţământ (prin introducerea adresei sale de e-mail în zona "Editare unitate"), contul acestei persoane are aceleași permisiuni ca un director, deci poate continua participarea în program.

Dacă ești noul director, te rugăm să îţi creezi un cont OvidiuRo (dacă nu ai facut-o deja) și să ne contactezi prin e-mail (folosind aceeași adresă pe care ţi-ai creat contul OvidiuRo) și să ne comunici detaliile contului  și unitatea de învăţământ în cauză. În cel mai scurt timp te vom seta ca director pentru acea grădiniţă și vei putea edita datele și Planul de Lectură.