Ediția de lux a cărții de memorii a lui Barack Obama, cu semnătura olografă a autorului, a fost adjudecată aseară, 2 februarie 2021, în doar 10 minute, pentru 7.500 de euro, la Casa de Licitații A10 by Artmark. 

 Suma colectată va fi redirecționată integral către programul Citește-mi 100 de povești!’’ initiat de Asociația OvidiuRO, care își propune ca până în 2025 să transforme cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din România în grădinițe bibliotecă, stimulând astfel lectura cu copiii în grădinițe și în familie. Datorită licitației de aseară, 400 de copii și 20 de profesori de învățământ preșcolar, din patru grădinițe, vor beneficia de 1000 de cărți noi și vor participa la sesiuni săptămânale de lectură. 

 Le mulțumim celor care au licitat și care cred, ca și noi, în importanța educației timpurii. Avem nevoie de cat mai multe resurse, pentru a ajunge la cât mai mulți copii, mai ales la cei din medii defavorizate. Avem nevoie să creștem împreună viitoarele generații de cititori pentru că aceasta este calea sigură pentru dezvoltarea întregii societăți românești. Programul Citește-mi 100 de povești!” este foarte ambițios dar realizabil, cu implicarea comunității”, a declarat Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRO. 

 Fericitul adjudecatar este antreprenorul româno-americano-israelian Mike Costache, care a licitat aseară pentru cartea de colecție ,,Pământul Făgăduinței’’ de Barack Obama. Zeci de ambasadori’’ ai faptelor bune si-au dorit cartea a cărei licitare a început la suma de 100 euro. În semn de mulțumire pentru contribuția sa la programul caritabil de educație timpurie, el va primi din partea actorului american Ethan Hawke ultima sa carte, lansată chiar ieri – ”A Bright Ray of Darkness”, cu semnătura olografă a starului de la Hollywood. 

 ,,Este o carte specială, atât pentru cauza nobilă cât și pentru valoarea emoțională. Voi oferi cadou cartea de colecție de ziua mamei mele, care locuiește în New Jersey, SUA din 1992. Însă, până în decembrie când este ziua ei de naștere, mi-am propus să organizez un eveniment în fiecare lună pentru a motiva cât mai mulți concetățeni să sponsorizeze și ei, la rândul lor, cel puțin câte o grădiniță din cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din țară. Evenimentele vor avea în centrul atenției cartea adjudecată aseară, ,,Pământul Făgăduinței’’, de Barack Obama. Sunt mândru ca mică mea donație va finanța trei biblioteci în zone urbane și una într-o zona rurală. Vor fi dedicate în numele celor mai importante patru femei din viața mea: Anastasia (5 anișori), Valentina (soția mea), Ligia (mama mea) și Elena (bunica mea).’’, a declarat Mike Costache. 

 Partenerul și inițiatorul acțiunii caritabile, care a donat exemplarul de lux ,,Pământul Făgăduinței’’ cu semnătura olografă a lui Barak Obama, a fost Librăria Cărturești.  

 ,,Ne bucurăm de succesul licitației și mai ales de ce înseamnă asta: că mai mulți copii vor avea acces în curând la cărți care le pot schimba viața și că există cititori generoși care se gândesc la viitorul educației în România. Pentru Cărturești a fost un privilegiu să poată porni acest circuit al binelui. Pentru că aseară am primit încă o dovadă a puterii cărților de a face bine în lume’’, susține Nicoleta Iordan, Cofondator Cărturești.