Actorul Ethan Hawke și regizorul Richard Linklater au venit la București, la premiera filmului lor Before Midnight, pentru a strânge fonduri în beneficiul programului Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRo.

Asociația OvidiuRo, fondată de Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, mai are nevoie de 140 000 de euro pentru continuarea programului Fiecare Copil în Grădiniță în anul școlar 2013-2014.

Seria filmelor “Before” și programul Fiecare Copil in Gradinita au cateva lucruri in comun: ambele

s-au dovedit a fi proiecte de durată cu rezultate din ce în ce mai bune.

Când am făcut Before Sunrise nu știam că va avea un ecou atât de puternic. Nici OvidiuRo nu știa că tichetele sociale de 50 de lei pe lună oferite părinților în schimbul prezenței zilnice la grădiniță vor crește prezența zilnică a copiilor săraci la 80%,” a declarat actorul nominalizat la Oscar Ethan Hawke.

Before Midnight este cel de-al treilea film din seria care îi are ca protagoniști pe Ethan Hawke (Jesse) și Julie Delpy (Celine). Povestea de dragoste a început într-un tren spre Viena, în Before Sunrise (1995) și a continuat în 2004 cu Before Sunset, la Paris. Inițial, filmul nu a fost conceput ca o serie, dar a continuat la dorința fanilor care au cerut să afle continuarea poveștii. Dupa încă nouă ani, Before Midnight ni-i arată pe Jessie și Celine împreună cu cei doi copii, cu care petrec o vacanță în Grecia.

Criticii de film din SUA au spus că Before Midnight este chiar mai bun decât celelalte două filme,   Ethan Hawke și Julie Delpy depășesc orice așteptare” (Vanity Fair) sau că “Before Midnight este cea mai bună poveste de dragoste cinematografică din toate timpurile”(The Week).

Numele evenimentului,  “Before It’s Too Late”, ne trimite cu gândul la cele trei filme și își propune să amintească importanța stimulării intelectuale timpurii a copiilor defavorizați – înainte să fie prea târziu pentru ei, pentru parcursul lor școlar.

Fără educație preșcolară, copiii săraci nu pot recupera decalajul dintre ei și ceilalți copii. Dacă nu investim în educația lor, vor sfârși prin a fi o povară pentru întreaga societate!”, a declarat Leslie Hawke, Președinte OvidiuRo.

Asociația mai trebuie să strângă 140 000 de euro pentru finanțarea programului Fiecare Copil în Grădiniță în anul școlar 2013-2014. Obiectivul pe termen lung al Asociației OvidiuRo este să transforme programul în politică publică pentru ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de o educație timpurie de calitate și să aibă, astfel, șansa de a deveni un membru activ al societății.

Pentru fotografii de la eveniment accesati adresa ftp ftp.blackbox.ro, user: ovidiuropresa, pass: ovidiuro

Contact: oana.livadariu@ovid.ro, 0722715843. Site: www.ovid.ro, Facebook: Asociatia OvidiuRo