Iunie a fost o lună grozavă pentru actorul Ethan Hawke, care va reveni la București pe 26 iunie pentru premiera filmului Before Midnight, lansat în America în luna aprilie. Trilogia Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004), Before Midnight (2013) a fost numită „cea mai bună poveste de dragoste din toate timpurile” (The Week).

Seria Before-urilor, regizată de Richard Linklater, care va fi și el prezent la premieră, este un experiment cinematografic fără egal ce dureaza aproape doua decenii. Before Midnight continuă povestea de dragoste dintre Celine (Julie Delpy) și Jesse (Ethan Hawke) care a început cu 18 ani în urmă când cei doi s-au cunoscut într-un tren spre Viena, în filmul Before Sunrise, și s-au revăzut după alți nouă ani în Before Sunset.

În aceeași perioadă s-a lansat un alt film cu Ethan Hawke, The Purge, care saptamâna trecută a ieșit pe primul loc în box-office-ul american, surclasând Fast & Furious 6. Întrebată cum a ales între cele doua filme pentru Premiera de pe 26 iunie, mama actorului, Leslie Hawke a declarat: „înainte să avansăm cu pregatirile pentru eveniment, distribuitorii nici nu se gandeau să aducă Before Midnight în cinematografele din România. În zilele noastre, blockbusterele au mai mult succes decât o producție a cărei esență este dialogul dintre personaje, nu acțiunea. Before Midnight este un film despre dragoste și relații, despre ce se-ntâmplă atunci când ajungi în sfârșit să fii cu persoana iubită. Te pune pe gânduri”.

Evenimentul Before It’s Too Late este organizat în beneficiul copiilor săraci sprijiniți de Asociația OvidiuRO, fondată de Leslie Hawke și Maria Gheorghiu. El face legătura între seria Before-urilor și destinul acestor copii, pentru care educația timpurie este esentială. Studiile de specialitate arată că lipsa unei dezvoltări intelectuale adecvate în primii cinci ani de viață are efecte negative iremediabile.

Vrem să le mulțumim celor care sprijină eforturile noastre de a oferi educație preșcoalară de calitate copiilor dezavantajați. Sunt convinsă că susținătorilor programului Fiecare Copil în Grădiniță, premiat în repetate rânduri pentru rezultatele sale, le va plăcea la nebunie Before Midnight. Mă bucur că am putut aduce acest film în România. ” mai spune Leslie Hawke.

Premiera filmului va avea loc miercuri, 26 iunie, la ora 20.00 și va fi precedată de o recepție VIP, la ora 18.30.

Ethan Hawke și regizorul filmului, Richard Linklater, vor participa la o sesiune de intrebări și răspunsuri dupa proiecția filmului, la Palatul Copiilor.

Evenimentul se va încheia cu o petrecere cu tema Nostalgie, participanții fiind invitați să o interpreteze prin vestimentatia lor. Biletul la premiera, sesiune de discuții și petrecere susține un copil să meargă la grădiniță timp de o lună. Costă 150 de lei și poate fi cumpărat de aici.  Pentru a participa și la recepția VIP cu Hawke, Linklater și alți invitați, biletul costă 300 de euro și susține un copil în grădiniță timp de un an.

Conferința de presă va avea loc la ora 17.00, pentru detalii și acreditări găsiți contactele mai jos.

Contact: oana.livadariu@ovid.ro, 0722715843. Site: www.ovid.ro, Facebook: Asociația OvidiuRO