Bursele de jurnalism civic Oana Livadariu

livaradiu

Oana Livadariu, colega noastră dragă, om de comunicare și jurnalist, a murit la vârsta de 34 de ani, răpusă de o boală cruntă. Oana își făcea cu pasiune meseria și credea cu tărie în puterea cuvântului scris de a schimba lumea.

În memoria ei, OvidiuRO a acordat 20 de burse în 2015 și 2016 pentru a încuraja jurnaliști tineri să documenteze o problematică pe cât de complexă, pe atât de stringentă: lipsa accesului la educație pentru cei mai săraci copii din România, care îi ține captivi în cercul vicios al sărăciei în care s-au născut.

Aceste povești despre – sate în schimbare, rolul uriaș pe care șansa îl joacă în viețile oamenilor săraci; importanța unui model de urmat – bun sau rău; efectele extraordinare pe care le au pe termen lung programele sociale de care beneficiază oamenii puternici și perseverenți – toate oferă o imagine de greutăți și eroism personal care se găsește din abundență în România rurală.

 

Între 2015 și 2016, The Alex Fund (organizația parteneră OvidiuRO din SUA) a sprijinit nouăsprezece echipe formate dintr-un reporter și un fotoreporter: