Punguţa cu două cărţi

„Punguța cu două cărți” oferă părinților din comunitățile defavorizate cărți ilustrate pentru acasă, încurajându-i pe aceștia să le citească copiilor lor.

Proiectul pilot, finanțat de Kaufland și implementat începând cu 2019, a fost gândit să educe părinții săraci asupra beneficiilor cititului împreună cu cei mici. Peste 60 de profesori de grădiniță din județele Vrancea și Neamț au participat la două sesiuni de formare și apoi au organizat la rândul lor sesiuni de lectură pentru părinți și copiii mici în grădinițe lor. Fiecare profesor participant a primit câte un kit de formator și, în medie, 5 kituri „Punguța cu două cărți” pe care să le ofere părinților.

punguta cu 2 carti 2

Până în februarie 2020, au participat în proiectul pilot 300 de familii din 20 de județe din România și Republica Moldova. Succesul acestui proiect în rândul profesorilor și al părinților a încurajat OvidiuRo să extindă programul la nivel național, în 2020.

„La a doua citire a cărții „Din cap până în picioare”, copiii deja începuseră să imite mișcările animalelor. Părinții au arătat interes și deschidere pe parcursul întâlnirilor; atmosfera a fost relaxantă, plăcută, constructivă. Cu siguranță am provocat unele schimbări în relația cu copiii. Mulțumim pentru oportunitate!” Mariana Vrabie, profesor învățământ preșcolar, Grădinița Bălan, Harghita