Povești sub Lupă

ovid-povesti-sub-lupa

Centre de lectură și științe în fiecare grădiniță

Proiectul „Povești sub Lupă” a fost lansat în 2018, cu sprijinul Raiffeisen Bank, cu scopul de a construi infrastructura necesară literației și științei în comunitățile rurale sărace. Inițial 50 de grădinițe au fost dotate cu un centru de lectură și științe și 50 de profesori, din comunități dezavantajate, au participat la formările OvidiuRO.

Pe lângă oferirea unei experiențe pozitive de învățare, proiectul a implicat și părinții în activitățile de la grădiniță și a oferit celor 1.000 de copii de vârstă preșcolară din 26 de județe, beneficiari ai proiectului, câte o carte pe lună pentru acasă, timp de 3 luni.

Ca urmare a succesului programului „Povești sub Lupă”, în 2019 am adăugat Atelierelor de Vară „Șotron” un modul de științe și experimente – „Povești de Vară sub Lupă”. Proiectul s-a bucurat de un impact major, aducând în grădinițe defavorizate numeroase cărți și resurse centrate pe experimente sau matematică și formând profesori în activități STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică).

Mai mult de 6000 de copii din comunități dezavantajate au fost beneficiarii acestui program.