Fiecare Copil Merită o Poveste

fiecare-copil-merita-o-povesteFiecare Copil Merită o Poveste  este umbrela sub care OvidiuRo își desfășoară toate programele, formând profesorii de învațământ preșcolar și școlar în ceea ce privește literația, dotând corespunzător grădinițele, astfel încât să ofere copiilor startul corect în a citi și a scrie. Scopul este ca toți copiii să fie gata să învețe să citească atunci când intră în școala primară, indiferent de nivelul de alfabetizare al părinților.

 

FCMP harta_sep2019

Fiecare Copil Merită o Poveste extinde vocabularul copiilor și le îmbunătățește abilitățile de exprimare prin ridicarea nivelului de alfabetism în grădinițe și în familii, în comunitățile rurale și urbane sărace, astfel:

  1. Formează profesori – resursă care să disemineze către colegii lor, prin sesiuni de formare, metode de predare centrate pe copil și pe dezvoltarea literației.
  2. Formează și alți profesori pentru învățământ preșcolar din județ – cu ajutorul profesorilor- resursă – în metode de dezvoltare a vocabularului, prin activități educaționale susținute în grădinițe, cu ajutorul cărților ilustrate.
  3. Oferă acestor profesori materiale educaționale de calitate, care să îi ajute să pună în practică, în activitățile cu preșcolarii, ceea ce au învățat.
  4. Oferă „Prima Carte” copiilor preșcolari din mediul rural din fiecare județ și expune astfel copiii, părinții și profesorii mesajelor despre importanța cititului împreună în fiecare zi.

Programul lansat de OvidiuRo în septembrie 2018 a fost implementat în una sau mai multe comune în fiecare județ din România până în septembrie 2020.