Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro, pentru a ajuta 1.200 de copii să meargă la grădiniţă

La Balul de Caritate de Halloween, ce s-a desfăşurat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, şi l-a avut ca invitat special pe Nicolas Cage, mai mult de 500.000 de euro au fost promişi pentru a ajuta 1.200 de copii săraci să meargă zi de zi la grădiniţă.

Invitatul special al serii a fost actorul Nicolas Cage, care a venit Balul de Caritate de Halloween împreună cu soţia şi fiul său şi a vorbit despre importanţa educaţiei pentru copii. Nicolas Cage se află în România pentru filmările celui mai recent proiect al său, „Ghost Rider 2”, iar filmările vor începe pe 1 noiembrie.

Nicolas Cage a venit cu puţin timp înainte de începerea balului şi, în timpul evenimentului, a stat la aceeaşi masă cu vedeta Pro TV, Andreea Esca, şi cu vedeta de televiziune Andreea Marin, regizorul Cristian Mungiu şi Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.

De asemenea, Nicolas Cage a ţinut un scurt discurs, pe scenă. „Halloween fericit tuturor, trăiască Dracula!”, a spus Nicolas Cage la intrarea pe scenă. Celebrul actor, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din „Leaving Las Vegas/ Părăsind Las Vegas” (1995), a devenit conştient de nedreptăţile sociale după ce a jucat în „War Lord/ Traficantul de arme”, împreună cu Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke.

Totodată, Nicolas Cage a spus despre România, că este „un loc care îl inspir㔑. „Vreau să subliniez că problema copiilor, care au un viitor nesigur, nu este exclusiv o problemă românească, este o problemă internaţională, care afectează multe ţări. Aş vrea să vă gândiţi cum ar arăta ţara dumneavoastră frumoasă dacă aceşti copii ar avea ocazia (…) să beneficieze de o educaţie”, a mai spus actorul.

Şi Leslie Hawke a subliniat importanţa ajutorului adus de donatori cauzei sale. „Într-o democraţie, este responsabilitatea tuturor să se asigure că toţi copiii merg la şcoală – nu doar a guvernului şi nu doar a companiilor mari, ci şi a societăţii civile – şi aceştia suntem noi”, a spus ea.

Anul acesta, Balul de Caritate de Halloween a fost organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a mărturisit că se află la eveniment nu pentru că iubeşte Halloween-ul, ci pentru că apreciază ce face Ovidiu Rom. Pentru ca schimbările să fie şi mai puternice, Baconschi a sugerat ca „societatea civilă şi guvernele să îşi unească puterile”.

Sumele donate în cadrul ediţei a şasea a Balului de Caritate de Halloween au variat între 50 de euro şi 11.000 de euro. Un colier din aur alb de 18 carate, decorat cu 267 de diamante totalizând împreună 4,2 carate, a fost donat pentru Balul de Caritate de Halloween de către casa de diamante Rafael & Sons, ca recompensă pentru cea mai mare sumă donată.

E.ON a plătit 21.000 de euro pentru colierul de diamante şi l-a donat Asociaţiei Ovidiu Rom, pentru a fi folosit în continuare în activităţile de strângere de fonduri.

Dintre numele donatorilor s-au tras la sorţi, apoi, numele câştigătorilor de vouchere, oferite în cadrul Balului. Astfel, fotomodelul Valentina Pelinel, soţia deputatului Cristian Boureanu, a intrat în posesia unui voucher la magazinul Victoria 46.

Nu a lipsit, de asemenea, nici concursul de costume de Halloween. Cum anul acesta tema Balului a fost anii ’50, „Rebel cu o cauză”, pe scenă au urcat zece participanţi cu asemenea costumaţii. Printre cei trei câştigători s-au numărat Radu Florescu şi soţia lui, vedeta Pro TV Amalia Enache, dar şi Ela Voineag. Cu toţii au câştigat câte un aspirator Electolux personalizat de câte un designer român – Mihai Albu, Lena Criveanu şi, respectiv, Kristina Dragomir.

În cadrul evenimentului o pereche de pantofi Christian Dior aparţinând Madonnei şi câştigată la ediţia din 2009 a Balului de Caritate de Halloween a fost donată înapoi Asociaţiei Ovidiu Rom de Carrefour România.

Valeriu Nicolae, în numele organizaţiei Policy Center for Roma and Minorities, a oferit premii în numele Comisiei Europene personalităţilor care s-au implicat în campania naţională „Şcoala te face mare”. Printre ele s-au numărat Andreea Esca, Andreea Marin, Margareta Pâslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.

„Niciunul dintre noi nu ar trebui să primească niciun premiu. Toate premiile ar trebui să fie trimise către Leslie Hawke”, a spus vedeta Pro TV, Andreea Esca. „Leslie Hawke nu s-a născut în România, dar îi pasă de copiii români mai mult decât oricui”, a mai spus Andreea Esca.

La rândul său, Andreea Marin a ales să trimită trofeul câştigat către şcoala unde aceasta a filmat spotul campaniei de anul trecut. Pe de altă parte, Cristian Mungiu a spus că, pentru o cauză care le aparţine, oamenii nu ar trebui să primească niciun premiu. După un mic spectacol, prezentat de amfitrionii serii, Laura Cosoi şi Smiley, a început seria donaţiilor.

Seara a continuat cu un After Party la care maestră de ceremonii a fost Loredana, care a cântat de la melodii pop până la piese de inspiraţie folclorică.

After Party-ul a fost deschis de cei 66 de membri ai fanclub-ului Michael Jackson, care au dansat pe piesa „Thriller”. Donaţiile au continuat şi pe parcursul serii, cu atât mai mult cu cât accesul la After Party-ul de la Palatul Parlamentului încuraja o donaţie de 100 de lei.

La Halloween Charity Ball au participat, printre alţii, şi Adela Popescu, Nicoleta Luciu, Iulia Vântur şi Ducu Bertzi.

Balul de Caritate de Halloween este un eveniment de strângere de fonduri pentru programele desfăşurate de Asociaţia Ovidiu Rom. Sumele strânse din donaţii vor fi folosite pentru a susţine programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, prin care Ovidiu Rom ajută 1.200 de copii din 20 comunităţi din România să meargă la grădiniţă.

Misiunea Asociaţiei Ovidiu Rom este de a aduce fiecare copil sărac în grădiniţă şi în şcoală – pentru că acei copii care încep şcoala mai târziu decât colegii lor, din cauza sărăciei, nu vor putea niciodată să recupereze diferenţa creată deja.